Gemeente Breda

Gemeente Breda start verkoop vrije kavels aan de Asterdplas

Met ingang van 14 november start de gemeente Breda met de verkoop van 41 vrije bouwkavels, in grootte variërend van circa 800 m2 tot ruim 2.000 m2.

De kavels liggen aan de rand van stadsdeel De Haagse Beemden, direct aan de zuidoostoever van recreatiewater De Asterdplas. Op deze kavels kunnen particulieren in eigen beheer een vrijstaande woning bouwen.

Een groene locatie

Veel kavels liggen aan het open landschap. Dankzij de royale omvang van de percelen krijgt het woongebied na verloop van tijd een groene sfeer die aansluit op het Haagse Beemden Bos en de groene gebieden langs de Mark. In de directe nabijheid van het winkelcentrum Heksenwiel, het Haagse Beemden bos en vele sportvoorzieningen. In het uitbreidingsgebied rijdt geen doorgaand verkeer.

Inschrijving

De verkoop van de individuele kavels vindt plaats door loting. Zo hebben alle gegadigden een gelijke kans om een bouwkavel in de Asterd te bemachtigen. Voor de loting kan worden ingeschreven door middel van een formulier dat door de gemeente Breda bij het informatiepakket wordt verstrekt. Dit pakket bevat onder meer informatie over het stedenbouwkundig plan, kavelprijzen en een overzicht van overige kosten. Geïnteresseerden kunnen dit pakket vanaf 14 november ophalen in het stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan 10 te Breda (aan de balie Voorlichting en Bouwen & Wonen). De documenten kunnen tevens worden gedownload van de website www.breda.nl. Het inschrijfformulier dient uiterlijk vrijdag 9 december aangetekend ontvangen te zijn door de notaris. De loting vindt plaats zo spoedig mogelijk na sluiting van de inschrijftermijn.

Communicatie

In aanvulling op de gebruikelijke gemeentelijke bekendmakingen, heeft de gemeente een advertentiecampagne laten ontwikkelen. Het thema luidt: 'Een locatie naar uw hart, voor het droomhuis in uw hoofd'.

Breda, 8 november 2005.