Gemeente Gouda


persbericht: meepraten over beter centrum korte akkeren (8/11/2005)

Bewoners van Korte Akkeren worden uitgenodigd om deel te nemen aan een tweede conferentie over de ontwikkeling van het centrum van hun wijk. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 14 november a.s. van 19.00 tot 22.00 uur in de Jeugdtheaterzaal van de Garenspinnerij. Iedereen is welkom. Geïn-teresseerden moeten zich wel eerst aanmelden.

Tijdens de conferentie krijgen de deelnemers een toelichting op de eerste resultaten van de stedenbouw-kundige verkenningen die inmiddels zijn gehouden. Bovendien kunnen de aanwezigen op die verkenningen reageren. Net als tijdens de eerste bewonersconferentie, die plaatsvond op 29 maart jl., gebeurt dat met behulp van stemkastjes.

doel

Het doel van de conferentie is dat bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, woningcorpora-ties en gemeente inbreng leveren voor mogelijke invullingen van het nieuwe centrum. De inbreng van de conferentie wordt uiteindelijk verwerkt tot drie of vier modellen die laten zien hoe het nieuwe centrum van Korte Akkeren er straks uit kan komen te zien. In een derde bewonersconferentie, die eind januari 2006 plaatsvindt, worden deze modellen gepresenteerd.

aanmelden
Tijdens de conferentie van volgende week kunnen 42 bewoners, acht medewerkers van gemeente en wo-ningcorporatie en tien ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties achter de stemkastjes plaats-nemen. Andere bewoners en belangstellenden zijn welkom als toehoorder. Wilt u aanwezig zijn, meld u dan uiterlijk vrijdag 11 november a.s. aan bij het projectbureau Wijkontwikkeling, telefoon (0182) 589124. U hoort dan of er nog plek is om achter de stemkastjes plaats te nemen of dat u als toehoorder de bijeenkomst kunt bijwonen.