Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aanAsfalteren Scheldedal

Op maandag 14 november 2005 wordt het Scheldedal afgesloten voor het doorgaande verkeer voor asfalteringswerkzaamheden. De werkzaamheden zijn zo gepland dat de weg op vrijdag 25 november weer voor al het verkeer wordt opengesteld.

Wat gaat er gebeuren?

Het asfalt van de weg wordt opgebroken. De trottoirbanden en het trottoir worden plaatselijk gerepareerd. Na het opbreken van het asfalt wordt de fundering van de weg geëgaliseerd en worden er drie nieuwe lagen asfalt aangebracht.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zijn de parkeerplaatsen langs het Scheldedal niet te gebruiken. De aan het Scheldedal gelegen garages zijn soms ook niet bereikbaar. De overdekte parkeerplaatsen onder de woningen van het Scheldedal hebben twee uitgangen aan het Scheldedal. Het werk wordt zo uitgevoerd dat steeds één uitgang aan het Scheldedal, soms met enige hinder, bereikbaar is.

De parkeerplaatsen van het Dongedal en Jekerdal die op het Scheldedal uitkomen, zijn als er voor gewerkt wordt enige keren gedurende korte tijd niet bereikbaar.

Omleiding

Het verkeer wordt omgeleid via Keerkring, Westerlengte, Noorderbreedte en Oosterlengte.

Busroute

Ook de bus zal er gedurende de afsluiting van het Scheldedal niet door kunnen. Vanaf het winkelcentrum De Terp rijdt de bus via de Westerlengte en Noorderbreedte en keert bij de Schermerhoek. De halten aan de Oosterlengte, De Vallei en het Scheldedal komen tijdelijk te vervallen.

Dalpad

Vanaf maandag 14 november 2005 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan het Dalpad. Het betreft het gedeelte tussen De Vallei en de Oosterlengte.

Het asfalt van het Dalpad wordt opgebroken. Het pad wordt opgehoogd en weer opnieuw aangelegd. Ook wordt een aantal grote bomen, waar een kapvergunning voor is afgegeven, gekapt. Indien de werkzaamheden volgens plan verlopen, zal dit gedeelte van het Dalpad eind november klaar zijn.