Gemeente Gouda


persbericht: gratis lezing op 14 november: 'levend' water in de stad (8/11/2005)

Historische vereniging Die Goude organiseert op maandag 14 november 2005 in samenwerking met de gemeente Gouda een avond over Levend water in de stad.

Hans Suijs, bestuurslid van de Historische vereniging Die Goude geeft zijn visie op hoe Gouda om moet gaan met water. Oude waterkennis uit het verleden geeft nieuwe richting aan het waterbeleid.

Eric Blom, projectleider van de gemeente Gouda, vertelt op welke wijze de gemeente Gouda hieraan al concreet uitvoering geeft in het programma Cultureel en Havenkwartier. Ook geeft hij een toelichting op het plan Leven met Water. Hiervoor is een consortium gevormd, waarin onder andere de gemeente Gouda, het Watergilde van Die Goude, Hoogheemraadschap Rijnland, Rijksdienst voor de monumentenzorgen het Zuid Hollands bureau voor toerisme samenwerken aan het weer doorvaarbaar maken van de stad. Ook denken zij na over de wijze waarop water zijn oorspronkelijke rol weer terug kan krijgen.

De bijeenkomst vindt plaats in de Agnietenkapel en begint om 20:00 uur. Alle inwoners van Gouda en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis.