Vereniging Natuurmonumenten


kapwerkzaamheden zuidereinde
10-11-2005

Openbare veiligheid

In de week van 14 t/m 18 november gaat Natuurmonumenten een aantal bomen kappen aan het Zuidereinde in `s-Graveland, tegenover Huize Oversticht, nummer 22. De bomen zijn oud en afstervend. Bij harde wind of storm bestaat een verhoogd risico dat takken afbreken of één van de bomen omwaait. Daarmee komt de openbare veiligheid in het geding.

Autoverkeer mogelijk

De werkzaamheden duren maximaal vijf werkdagen. Het Zuidereinde wordt op de betreffende plek afgesloten tussen 9.00 uur 's-ochtends en 17.00 uur 's-middags. Het verkeer wordt omgeleid middels borden. Buiten deze tijden is autoverkeer gewoon mogelijk. De afsluiting geldt niet voor het fietspad.

Beuken en eiken

De bomenkap betreft 13 beuken en 4 eiken in de berm tussen de weg en het fietspad. Het vrijgekomen gedeelte wordt herbeplant met 15 jaar oude eiken. Daarmee sluit Natuurmonumenten aan op de herbeplanting zoals die eerder en elders aan het Zuidereinde is uitgevoerd door de Gemeente Wijdemeren. De voor 's-Graveland kenmerkende bermbeplan-ting, tevens onderdeel van het beschermd dorpsgezicht, wordt hiermee in stand gehouden. De gemeente Wijdemeren heeft een kapvergunning verleend.