Gemeente Assen


Sanering Asserwijk

ASSEN, 11 november 2005

Maandag 14 november begint KWS-Ecotechniek uit Hoogeveen met de verwijdering van verontreinigd bodemmateriaal tussen Asserwijk 16 en 18 in Assen. Uit bodemonderzoek is gebleken dat de kavel is verontreinigd met asbest. De verontreiniging is waarschijnlijk ontstaan omdat op de kavel in het verleden bouw- en sloopafval is gestort. Tijdens de sanering is er voor omwonenden geen gevaar voor de gezondheid.

De verontreiniging kwam aan het licht na een bodemonderzoek, dat de gemeente in verband met de voorgenomen aanleg van de tweede hoofdontsluiting Kloosterveen liet uitvoeren. Voor het verwijderen van het aangetroffen verontreinigde materiaal is een saneringsplan opgesteld. Dit plan is door de provincie Drenthe goedgekeurd. Op basis van dit plan zal de bodemsanering in de periode 14 tot en met 25 november 2005 worden uitgevoerd.

Voor het verwijderen van verontreinigde grond en puin gelden veiligheidsmaatregelen, zoals met name het dragen van overalls en zonodig adembescherming. Dit is noodzakelijk omdat de medewerkers van KWS-Ecotechniek elke dag met verontreinigd materiaal werken. Het verontreinigde materiaal zal met vrachtauto's worden afgevoerd naar een erkende verwerker. Voordat de vrachtauto's het terrein verlaten zullen deze worden gereinigd. De sanering zal namens de gemeente Assen worden begeleid door het adviesbureau Tauw uit Assen.