Saxion Hogescholen
BR>

do 10 november 2005

Symposium De studentondernemer op de catwalk

Dit is een gezamenlijk bericht van de provincie Overijssel en Saxion Hogescholen.

Het ondernemerschap onder studenten lijkt in populariteit steeds meer toe te nemen. Saxion Hogescholen stimuleert deze ontwikkeling en brengt de studentondernemer en het bedrijfsleven dichter bij elkaar. Naast het lectoraat Kennisinnovatief Ondernemerschap en Fast Forward, ondersteunt ze de start van the Virtual Business Incubator (VBI). Op maandag 14 november aanstaande zal VBI zich presenteren tijdens het Symposium `De studentondernemer op de catwalk' in het stadhuis te Deventer. Ook vindt de ondertekening plaats van de Letter of Intent tussen door gedeputeerde Carry Abbenhues en Cor Boom, voorzitter Raad van Bestuur Saxion Hogescholen.

Virtual Business Incubator stimuleert ondernemen De Virtual Business Incubator brengt jong ondernemend en innovatief talent van Saxion Hogescholen in contact met gevestigde bedrijven in de regio, door middel van een business date. De incubator creëert win-win situaties door een studentbedrijf huisvesting te bieden in een bestaand bedrijf. Daarnaast zorgt de incubator voor een virtuele leer- en werkomgeving, investering, coaching & counseling en aansluiting bij het Young Business Professionals netwerk.

Ondertekening Letter of Intent
De Letter of Intent beschrijft de bestuurlijke samenwerking tussen Provincie Overijssel en Saxion Hogescholen. Deze samenwerking zorgt voor het vergroten van innovatie in- en met het MBK en het stimuleren van ondernemerschap onder studenten. Deze samenwerking zal tijdens het symposium officieel bestempeld worden. Gedeputeerde Carry Abbenhues reikt op deze avond ook de eerste kennisvoucher uit aan een Overijssels bedrijf. Met deze waardebon voor innovatie kan het bedrijf kennis inkopen bij kennisinstellingen.

Voorbeelden uit de praktijk en jong versus ervaren Tijdens het symposium komen voorbeelden van studentbedrijven uit de praktijk aan bod. Tussen een jonge studentondernemer en een ervaren ondernemer zal een interview plaatsvinden, waarbij interactie is met het publiek. Tijdens deze avond staat innovatie letterlijk in de spotlights!


-------------------------------- Einde
persbericht----------------------------------