Vereniging Nederlandse Gemeenten

Vng informatiecentrum 14 november van start

Het Frontoffice en de Bibliotheek vormen samen vanaf 14 november het VNG Informatiecentrum. Door deze bundeling van krachten wordt de informatievoorziening naar de leden nog beter gestroomlijnd. Het VNG Informatiecentrum is van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar. De naam is veranderd, de telefoonnummers blijven hetzelfde. Het e-mailadres wordt informatiecentrum@vng.nl.

Wat doet het VNG Informatiecentrum?

De medewerkers van het VNG Informatiecentrum zorgen ervoor dat vragen van zowel informatieve, documentaire als beleidsinhoudelijke aard zo snel mogelijk worden beantwoord. De dienstverlening is bestemd voor de leden van de VNG, raadsleden en non-profitorganisaties waarmee de VNG relaties onderhoudt. Voor deze doelgroep is het ook mogelijk om het VNG Informatiecentrum te bezoeken. Dit bij voorkeur op afspraak. Verder is het VNG Informatiecentrum verantwoordelijk voor het beheer van de databank ledengevens. Alle informatie hierover is te vinden op www.vng.nl .

Hoe is het VNG Informatiecentrum bereikbaar?

De medewerkers van het VNG Informatiecentrum zijn op werkdagen van 9.00 17.00 bereikbaar op onderstaande telefoonnummers.

Bestuurlijke en Juridische zaken (BJZ) 070 - 3738020

Middelen en Arbeidszaken (MARZ) 070 - 3738021

Sociale zaken, Educatie en Zorg (SEZ) 070 - 3738022

Fysieke en Economische infrastructuur (FEI) 070 - 3738023

Documentatie 070 3738787

Gebruik bij algemene vragen het nummer: 070-3738020

Het nieuwe e-mailadres is: informatiecentrum@vng.nl.

Meer informatie over de dienstverlening van het VNG Informatiecentrum is te vinden op de nieuwe website.

Veelzijdige collectie

Het VNG Informatiecentrum beschikt over een grote en veelzijdige collectie voorbeeldmateriaal en vakliteratuur op de diverse gemeentelijke beleidsterreinen. De collectie is toegankelijk via de catalogus op de website van het VNG Informatiecentrum. Het gemeentelijke voorbeeldmateriaal is digitaal beschikbaar. Op dit moment zijn er al meer dan 3000 digitale gemeentelijke beleidsnotas en plannen in de collectie opgenomen. Naast het lenen van literatuur en het downloaden van voorbeeldmateriaal, is het ook mogelijk om kopieën van tijdschriftartikelen aan te vragen. Meer informatie over de dienstverlening is te vinden op de nieuwe website.