Maxime Verhagen bezoekt Europees parlement in Straatsburg

Cda tweede kamerfractie

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen zal een bezoek brengen aan het Europees parlement in Straatsburg. Hij zal gesprekken voeren met de Nederlandse CDA-delegatie onder leiding van Camiel Eurlings, en een toespraak houden voor de christen-democratische moederpartij EVP. Voorts zal hij ontmoetingen hebben met onder andere eurocommissaris Kroes en de Belgische oud-premier en EVP-lid, Jean-Luc Dehaene. Het werkbezoek zal plaatsvinden van maandag 14 november tot woensdag 16 november.

Tijdens de gesprekken en ontmoetingen komt de Europese samenwerking aan de orde na het wegstemmen van het Europees grondwettelijk verdrag in Nederland en Frankrijk, de relatie tussen Europees parlement en nationale parlementen met de 'subsidiariteits-toets', de uitbreiding van de Unie met Roemenië, Bulgarije en Turkije, en openbaarheid van Europese besluitvorming.

Vertegenwoordigers van de media kunnen contact opnemen met Stephan Schrover, hoofd voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie, telefoonnummer (0031) 06-51742105