Openbaar Ministerie

Persberichten
Dordrecht, 11 november 2005

In bewaringstelling wegens mishandeling

De rechter-commissaris van de Dordtse rechtbank heeft vandaag een 21-jarige man uit Dordrecht in bewaring gesteld. De man wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag 17 september op zondag 18 september een 55-jarige man uit Dordrecht te hebben mishandeld.

De verdachte meldde zich op dinsdag 9 november zelf op het politiebureau naar aanleiding van een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht op maandag 8 november. In deze uitzending werd aandacht besteed aan de mishandeling. Het slachtoffer was samen met zijn zoon in een horecagelegenheid aan de Prinsenstraat. Op een gegeven moment zag de zoon van het slachtoffer dat buiten twee mannen de fiets van zijn vader probeerden te stelen. Hij rende naar buiten en sprak de mannen aan. De vader kwam er ook bij, kreeg vervolgens klappen in het gezicht en viel daardoor op straat. Daarop werd de man nog meerdere malen tegen het hoofd geschopt, waardoor de man bewusteloos raakte. Een voorbijrijdende auto, die kort daarop langs reed, kon het slachtoffer niet ontwijken en reed de man aan. Hierdoor raakte de man ernstig gewond. Hij is met een gebroken bekken, gebroken ribben en een gescheurde lever naar het ziekenhuis gebracht.

Naar aanleiding van Opsporing Verzocht zijn ongeveer 50 tips bij de politie binnengekomen. De tweede verdachte is nog niet aangehouden.