Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 14-11-2005 9:39:59

Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft zondag in de West-Veluwe Vallei verkeerscontroles uitgevoerd. In Ede zijn 's middags op de Frankeneng en de Rijksweg N224 313 passanten gecontroleerd op snelheid en het dragen van de gordel. Op de Rijksweg is de toegestane maximum snelheid 80 km/h. Drie bestuurders reden harder dan toegestaan. Op de Frankeneng overschreden ook drie bestuurders de toegestane maximum snelheid van 50 km/h. Vier bestuurders zijn verbaliseerd omdat zij hun gordel niet droegen. Verder zijn drie bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door roodlicht, het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken.

Op de Utrechtseweg in Heelsum is 's avonds gecontroleerd op snelheid, het dragen van de gordel en helm. 23 Passanten zijn gecontroleerd. De snelheid van een bromfietser werd gemeten op 51 km/h. Verder zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een roodlicht en het niet voeren van de oranje plaat op een snorfiets. Op de Mansholtlaan in Wageningen is 's avonds de snelheid van 168 passanten met de lasergun gecontroleerd. De toegestane maximum snelheid van 80 km/h werd door drie bestuurders overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 142 km/h. Na correctie is dat een overschrijding van 57 km/h. Het rijbewijs van deze bestuurder is ter plekke ingevorderd. Ook zijn 35 blaastesten afgenomen, maar geen enkele bestuurder had gedronken.

De combinatie te hard rijden en door rood rijden is erg gevaarlijk. Want als de ene bestuurder een rood verkeerslicht heeft, heeft de andere al groen. Even snel door rood rijden, gaat vaak gepaard met hoge snelheid en kan ernstige gevolgen hebben. Daarom controleert het Verkeershandhavingsteam op het rijden door rood.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421