Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht 14-11-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Inbreker verdacht van meerdere inbraken

LEUSDEN De politie heeft in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 november rond 05.30 uur een inbreker aangehouden toen hij op de Grebbewijk een poging deed in een woning in te breken. Alerte getuigen zagen de man met een handboor in zijn hand staan bij een raam van de woning. Daarop werd de politie gebeld. Vervolgens werd de man op de Berkelwijk door de politie aangehouden op aanwijzing van de getuigen en meegenomen naar het bureau.

Inmiddels heeft de man bekennende verklaringen afgelegd over meerdere inbraken die deze nacht gepleegd werden in Leusden. Het gaat om twee inbraken in woningen op de Tjongerwijk, één op de Uilenhoeve en één inbraak op de Landweg. Bij deze inbraken werd onder andere geld en waardevolle goederen zoals computerapparatuur weggenomen. Diverse goederen werden bij de verdachte aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd in verzekerde bewaring gesteld.

Getuigen gezocht

HOOGLAND In de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak plaatsgevonden op de Tarwekamp. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 05.55 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er werd ingebroken op de Tarwekamp. In eerste instantie hield de politie twee mannen aan, deze bleken niets met de inbraak te maken te hebben en werden in vrijheid gesteld. De verdachten zijn vermoedelijk op een scooter gevlucht. Getuigen meldden dat twee jongens de verdachten nog hebben aangesproken. De politie wil graag met deze jongens in contact komen. Mogelijk hebben zij informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek. Zij en andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, via: 0900-8844.

Inbrekers aangehouden

AMERSFOORT Op zondagavond heeft de politie 4 jongens van 16 en 17 jaar en een man van 20 jaar, allen uit Amersfoort, aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Omstreeks 22.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er glasgerinkel was te horen bij een sportcomplex op de Furglerplein en daarna een auto met hoge snelheid was weggereden. Na onderzoek in de omgeving zagen agenten de auto rijden. De auto werd tot stoppen gedwongen en de 5 verdachten werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Fietsverlichting

AMERSFOORT Op zondagavond heeft de politie tussen 20.00 uur en 21.30 uur op de Geintunnel een controle gehouden op het voeren van de fietsverlichting. In totaal werden 17 fietsers bekeurd, omdat zij hun verlichting niet in orde hadden.

AMERSFOORT Op zondag werd tussen 17.00 uur en 18.00 uur ook gecontroleerd op de Fazantenstraat. Hier werden 16 bekeuringen uitgeschreven voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting.

Inbraak

AMERSFOORT Op zondagavond is een 35-jarige man uit Hoogland aangehouden op verdenking van inbraak.

Omstreeks 20.25 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee personen zich verdacht ophielden bij een school aan de Liendertseweg. Ter plaatse kon de politie de 35-jarige man aanhouden en hij is ingesloten voor verhoor. De andere persoon werd niet meer aangetroffen. Bij de school bleek te zijn ingebroken. De politie heeft de zaak in onderzoek.