Utrecht stad 10.30 uur

Utrecht 14-11-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Computer terug

UTRECHT/MAARSSEN- Op zondagavond werd een man aangehouden nadat hij een gestolen computer had aangeboden op een veilingsite.

Op zondagmiddag zag een man op een veilingsite een computer staan die verdacht veel leek op een computer die eerder was gesloten uit een school. De man nam contact op met de politie. Door de politie en de man werd een plan opgezet.

De man maakte een afspraak met de verkoper. Hij ging omstreeks 20.00 uur naar de woning van de verkoper toe aan de Zebradreef in Utrecht. Uit het zicht stond de politie de wachten. De man kocht de computer en liep hiermee naar buiten. Onderzoek wees uit dat inderdaad dit de computer was die eerder was gestolen uit de school in Maarssen.

De agenten gingen naar de woning en troffen hier een de 45-jarige man uit Maarssen aan en hij werd aangehouden. In de woning trof de politie meer dan een 20-tal computers aan die zeer vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

De aangetroffen computer was eerder gestolen uit een school aan de M.A de Ryterstraat in Maarssen. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de andere computers. De man is ingesloten voor verder verhoor.

Gewapende overval

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag 14 november heeft er een overval plaatsgevonden op een horecagelegenheid aan het Janskerkhof.

Om 00.20 uur drongen twee gemaskerde mannen de zaak binnen. De gelegenheid was inmiddels gesloten en er was geen publiek aanwezig. De daders bedreigden twee aanwezige mannelijke personeelsleden met een vuurwapen en mes. Nadat deze twee waren geboeid liepen de daders door naar het kantoor. Daar bevond zich nog een medewerkster. Deze werd gedwongen geld te overhandigen aan de overvallers. Nadat ook dit slachtoffer was geboeid verlieten de daders de horecagelegenheid via de achterkant van het pand. In totaal zijn de daders minder dan tien minuten binnen geweest. Zij vluchtten in de richting van de Domstraat. De medewerkster wist ondanks haar boeien de politie te bellen.

De politie kwam snel ter plaatse. De directe omgeving werd uitgekamd, maar de daders werden niet meer aangetroffen. De twee mannelijke personeelsleden hadden zichzelf inmiddels bevrijd. De vrouwelijke medewerkster werd door de politie van haar boeien bevrijd. Hoe groot de buit is geweest is nog niet bekend. Beide daders droegen ten tijde van de overval bivakmutsen. Zij spraken Nederlands met een Mediterraan accent. Beiden droegen donkere kleding en hadden een rugzak bij zich. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden bij de politie van het district Paardenveld via tel. nr. 0900-8844.

Mishandeling

UTRECHT In de vroege ochtend van zondag 13 november kreeg een 24-jarige man uit Amsterdam klappen op het Janskerkhof.

Om 06.20 uur kreeg de politie de melding dat er ter hoogte van de Drift gevochten zou worden. Ter plaatse troffen agenten twee groepen studenten aan, die zij uit elkaar

haalden. Eén man van 26 uit Utrecht deelde in het bijzijn van de politie nog een klap uit aan een 24-jarig slachtoffer uit Amsterdam. De Utrechter is aangehouden en verhoord op het politiebureau. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een 38-jarige man uit Bilthoven aangehouden die was betrapt op diefstal bij een winkel in Hoog Catharijne.

De man had omstreeks 14.30 uur drie erotische dvds in zijn zak gestoken en had de winkel verlaten zonder te betalen. Winkelpersoneel hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Tegen de Bilthovenaar is proces verbaal opgemaakt.

Jongeren met betonschaar aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie op de Varkenmarkt vijf jonge Utrechters, in de leeftijden van 17, 15, 13, 13 en 10, aangehouden, die rondliepen met een nieuwe betonschaar.

Een getuige zag de jongens rond 15.30 uur in de buurt van fietsen rondhangen en waarschuwde de politie. De betonschaar bleek in bezit van de jongste verdachte. De jongeren zijn overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw gewond bij aanrijding

UTRECHT Een 37-jarige vrouw uit Utrecht is zondagmiddag rond 16.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Cartesiusweg.

De vrouw reed richting de Thomas à Kempisweg met haar auto. Bij de kruising met de Nijverheidsweg stond een 20-jarige Utrechtse uit de tegenovergestelde richting voorgesorteerd met haar auto. De verkeerslichten waren op dat moment niet in werking. Zij zag de wagen van de andere vrouw niet aankomen en sloeg linksaf.

De 37-jarige vrouw kon niet meer stoppen en botste tegen de auto van de 20-jarige vrouw. Op hetzelfde moment reed een 22-jarige Utrechter met zijn auto achterop de auto van de 37-jarige vrouw. Zij werd met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De Regionale Verkeers Dienst onderzoekt de zaak.