Politie Hollands Midden

Datum: 14 november 2005

Noordwijk Aanrijding Agenten kregen op zaterdag 12 november, omstreeks 17.50 uur, vanuit de meldkamer de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Weteringkade, nabij de rotonde met de Panhuysstraat. Ter plaatse stond er een personenauto tegen een lantaarnpaal aan. De personenauto was van zijn weghelft afgeweken, heeft een tegemoetkomende auto aangereden en kwam vervolgens tot stilstand tegen de lantaarnpaal. De bestuurder, een 75-jarige man uit Oegstgeest, was niet bij kennis en is door het ambulancepersoneel naar het LUMC gebracht. De bestuurster van de tegemoetkomende auto, een 23-jarige Voorhoutse liep geen verwondingen op.

Noordwijk Mishandeling Agenten zagen op zondag 13 november, omstreeks 01.30 uur, tijdens het surveilleren in het uitgaansgebied De Grent een opstootje voor een discotheek. De agenten zijn er direct op af gegaan en hebben een verdachte aangehouden die een jongen die op de grond lag een schop gaf. Hierop is de verdachte overgebracht naar het bureau. De jongen een 16-jarige Katwijker heeft verklaard de jongen niet geschopt te hebben. De politie zet het onderzoek voort.

Lisse/ Hillegom Resultaten fietscontrole In samenwerking met 3VO en fietsenmaker Mulder organiseerden de politieteams Hillegom en Lisse afgelopen vrijdag 11 november een verlichtingscontrole. Tussen 20.15 en 23.00 uur werd er in Hillegom gecontroleerd op Leidsestraat en in Lisse op de Heereweg. In het kader van de landelijke actie "Licht aan, daar kan je mee thuis komen" en "Laat je zien!" werden 130 bromfietsers en fietsers gecontroleerd op het voeren van de juiste verlichting. Een fietsenmaker was tijdens de controles aanwezig. Een bestuurder die geen goede verlichting voerde kon ter plaatse het licht door de fietsenmaker laten maken. Indien een bestuurder zonder goede verlichting voor deze optie koos, werd er geen bekeuring uitgeschreven. Veertien van de (brom)fietsers in overtreding kozen voor deze optie. Twaalf (brom)fietsers kozen voor een bekeuring. Medewerkers van 3VO waren aanwezig zijn om de (brom)fietsers te informeren over de noodzaak van goed werkende verlichting en beloonden ongeveer 100 (brom)fietsers die hun licht in orde hadden met een gadget.

Rijnsburg Inbraak in woning De politie heeft aangifte opgenomen van een bewoner van een huis aan de Witte de Withstraat. Op zaterdag 12 november, op klaarlichte dag, omstreeks 11.25 uur, is er ingebroken in het huis. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Toen zij thuiskwamen zagen zij dat er ingebroken was. De inbreker(s) hebben diverse sieraden en een geldbedrag mee weten te nemen. De technische recherche van Politie Hollands Midden is ingezet om eventueel achtergelaten sporen te onderzoeken.

Valkenburg Mishandeling De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling die op zondag 13 november, omstreeks 02.35 uur, plaatsvond op het Rekreatiepad. Er was onenigheid ontstaan buiten het jongerencentrum waar die avond een feest was georganiseerd. Het kwam tot een handgemeen. Een 21-jarige man uit Rijnsburg wilde de ruzie sussen nadat een vriend van hem in het gezicht was gestompt. Ook deze vriend had geprobeerd de ruzie tussen twee groepen jongeren te willen sussen. Uiteindelijk werden beiden slachtoffer. De Rijnsburger heeft aangifte gedaan van mishandeling. Zijn vriend zal nog benaderd worden voor het doen van aangifte.

Katwijk Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdagavond 11 november een alcoholcontrole gehouden op de Biltlaan, de Ambachtsweg, de Lageweg en de Hoorneslaan. Drie mensen bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Een 32-jarige man uit Katwijk blies het hoogst, namelijk 410 ug/l. Allen kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Katwijk Onder invloed op brommer

De politie heeft zondag 13 november even na middernacht een 16-jarige Rijnsburger aangehouden wegens brommen onder invloed. De politie zag hem hevig slingerend op de Hoofdstraat rijden en liet hem blazen. Zijn ademalcoholgehalte was 710 ug/l. De limiet is 220ug/l.

Leiden Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondagavond 13 november een alcoholcontrole gehouden op de Molenwerf, de Langegracht en de Herensingel. In totaal hebben 429 mensen een blaastest afgelegd. Een 54-jarige man uit Zoeterwoude bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies 410 ug/l. De limiet is 220 ug/l.

Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige man uit Noordwijk. De man reed op zondag 13 november kort voor middernacht op een rotonde op de Rijnsburgerweg. Hierbij was hij over de middengeleider geschoten en aan de verkeerde kant terechtgekomen. Hij blies 635 ug/l. De limiet is 220 ug/l en vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Leiden Onder invloed op de fiets

De politie heeft zondag 13 november een 24-jarige man uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed op de fiets. Een motoragent zag hoe hij eerst - even voor middernacht - recht op een stadsbus afreed. Deze moest hard remmen en uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Vervolgens kwam de fietser bijna in aanrijding met de motoragent zelf. De man blies 1150 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De man kan een dagvaarding tegemoet zien.

Leiden Ruit van winkel ingegooid Agenten hebben op zondag 13 november, omstreeks 08.15 uur, op aanwijzen van een melding een 24-jarige man uit Leeuwarden en een 21-jarige Leidenaar aangehouden. De politie verdenkt de twee van het ingooien van een ruit van een kledingwinkel aan de Haarlemmerstraat. Een omwonende had de politie ingeschakeld nadat zij geluiden van glasgerinkel gehoord had. Zij zag twee mannen bij een winkel staan, naast een kapotte ruit. Eén van de mannen probeerde de winkel binnen te treden, dit wilde echter niet lukken. Op basis van het afgegeven signalement konden agenten de twee aanhouden. Zij zijn op het bureau verhoord, maar menen niets met de poging inbraak te maken te hebben gehad. De twee zijn inverzekering gesteld, de politie zet het onderzoek voort.

Leiden Aanhouding na vernieling bank

De politie heeft zondagavond, 13 november, drie Leidenaren van 17 en 18 (2) jaar aangehouden op verdenking van het vernielen van een bankje op de Van Toornvlietstraat. De politie hield na een melding van de vernieling de verdachten ter plaatse aan. Bij het aanrijden reden drie bromfietsers zonder verlichting weg. De politie probeert deze personen alsnog te achterhalen.

Leiden Aanhouding na slaan plaatsgenoot

De politie heeft in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 november twee jongens van 17 jaar uit Voorschoten aangehouden op verdenking van diefstal uit een bedrijf aan de Kniplaan. Agenten zagen de jongens fietsen over de Valkweg. Eén van de jongens had een flatscreen in de hand. De agenten vonden dit verdacht en spraken de jongens aan. Volgens de jongens was het beeldscherm gekocht. De agenten vertrouwden het verhaal niet en hebben dit later geverifieerd bij één van de ouders. In de woning van één van de verdachten bleek een tweede beeldscherm te staan. De jongen bekende de inbraak. Uit het bedrijf waren naast de twee beeldschermen nog een walkietalkie en een fotocamera weggenomen. Deze waren, voordat de agenten de verdachten aanspraken, in een sloot en in de bosjes gegooid.

Leiden/ Voorschoten Snelheidscontroles In de week van 7 tot en met 12 november hield de politie in Leiden en Voorschoten snelheidscontroles op diverse wegen in de gemeenten. De snelheid werd gemeten met behulp van de radarwagen. Van de 7089 gecontroleerde voertuigen reden er 369 te hard. De hoogste snelheid werd gemeten op de Willem de Zwijgerlaan. Hier reed een bestuurder 89 km per uur. De controles werden in Voorschoten uitgevoerd op de Mozartlaan (35 overtredingen) en de Veurseweg (52 overtredingen). In Leiden werd gecontroleerd op de Oegstgeesterweg (62 overtredingen), de Willem de Zwijgerlaan (85 overtredingen), de Heintje Davidsweg (16 overtredingen) en de Stevenshofdreef (19 overtredingen). De vaste camera's op de Churchillaan, de Willem de Zwijgerlaan, de Plesmanlaan en de Klokpoort registreerde 259 bestuurders door roodlicht en 392 snelheidsovertredingen. Hier was de hoogst gemeten snelheid op de Churchilllaan, 109 km per uur.

Alphen a/d Rijn Aanrijding onder invloed

De politie heeft zondag 13 november een 58-jarige man aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed op de Jetje D. Bosch Kemperstraat tegen een 51-jarige plaatsgenoot aan. Hij verklaarde dat hij de bocht verkeerd had ingeschat. Uit de blaastest bleek dat hij te veel gedronken had, namelijk 520 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Ter Aar Onder invloed

De politie heeft zondag 13 november een 45-jarige man uit Lodz (Polen) aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed rond 19.00 uur over de Westkanaalweg. Iemand die achter hem reed, vermoedde dat hij gedronken had en waarschuwde de politie. De man blies 1090 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Zijn auto is in beslag genomen. De man bleek zonder rijbewijs te rijden. Deze was hem volgens eigen zeggen in Polen reeds afgenomen.

Leiderdorp Beginnend bestuurder voor tweede keer onder invloed

De politie heeft maandag 14 november een 24-jarige man uit Leiderdorp aangehouden. De politie zag hem rond 03.00 uur op de Zijldijk rijden en heeft hem ter controle laten stoppen. Hij bleek gedronken te hebben en blies 485 ug/l. In augustus van dit jaar bleek hij al eens eerder onder invloed te hebben gereden. Toen blies hij 310 ug/l. Als beginnend bestuurder (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) loopt hij nu kans zijn rijbewijs voorgoed kwijt te raken.

Nieuwkoop Mannen aangehouden na lastigvallen duo

De politie heeft zondag 13 november twee mannen van 25 jaar uit Nieuwkoop en Nieuwveen aangehouden op verdenking van openbare geweldpleging tegen twee personen. Een 17-jarige bromfietser en een 16-jarige fietsster reden, omstreeks 04.30 uur, naast elkaar over de Achterweg toen zij werden lastiggevallen door een groep jongens. Ter hoogte van het gemeentehuis ging één van de jongens uit de groep op de weg liggen. De jongen en het meisje wilden om de jongen heen rijden, maar deze stond op en belemmerde hen de doorgang. De jongen beschuldigde de twee van een poging aanrijding en sloeg enkele keren op de bromfietser. Nadat een tweede jongen probeerde de bromfietser te slaan wist deze laatste samen met zijn vriendin op de bromfiets weg te rijden en liet de fiets van het meisje achter. Echter bij het Brampjesgat werden zij achterna gezeten en afgesneden door een bestelauto. Enkele personen, dezelfde als waardoor zij eerder waren lastig gevallen, stapten uit de auto en renden de twee achterna. Ze wisten weg te komen waarna de anderen opgaven. De inmiddels ingeseinde politie heeft na een zoektocht in de wijk één verdachte aangehouden. De tweede verdachte werd later op de dag in zijn woning aangehouden. De politie verwacht binnenkort meer personen aan te houden.

Nieuwkoop Onder invloed

De politie heeft zaterdag 12 november een 47-jarige man uit Nieuwkoop aangehouden. De man reed op zijn fiets op het Gruttoplein tegen een 79-jarige vrouw uit Zevenhoven aan die te voet was. Uit de eerste blaastest bleek dat de man gedronken had. Een ademanalyse lukte niet. Hierop is een bloedproef afgenomen. De man liep een snee in zijn neus en een gekneusde duim op. Het gezicht van de vrouw raakte na de aanrijding aan een kant opgezet.

Nieuwerbrug Auto in de sloot, onder invloed Een 26-jarige man uit Bodegraven, is op vrijdag 11 november, omstreeks 23.50 uur, aangehouden nadat hij met zijn auto in de slip was geraakt en in de sloot was beland. Hij was uit de auto geklommen en had de plaats van het ongeval, de Weiweg, verlaten. Even later kwam hij samen met een vriend terug en gaf aan de bestuurder te zijn geweest. De man was onder invloed van alcohol, hij blies 405 ug/l op het ademanalyseapparaat. Met een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal op zak heeft hij het bureau weer mogen verlaten.

Oude Wetering Diefstal uit woningen

In de middag of avond van zaterdag 12 november is ingebroken in een woning aan de Punter en in een woning aan de Watergang. Bij beide woningen werd het slot van een deur geforceerd om binnen te komen. Uit de woningen werden sieraden gestolen.

Bergambacht Ongeluk op de Provincialeweg De politie heeft een 26-jarige man uit Lopik aangehouden, nadat hij met zijn auto een rotonde rechtdoor had genomen en in de berm terecht was gekomen. In zijn slip had hij een verkeersbord de grond uit gereden. De man reed op zaterdag 12 november, omstreeks 23.10 uur, op de Provincialeweg in de richting van Schoonhoven. Ter hoogte van de rotonde 'Slotplein' verloor hij de controle over zijn auto. Uit de uitslag van de ademanalyse bleek dat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurd had. De uitslag van 735 ug/l ligt ver boven de toegestane limiet van 220 ug/l waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bodegraven Stunten met bromfiets loopt verkeerd af

Een 19-jarige jongen uit Bodegraven moest het stunten met zijn bromfiets bekopen met een diepe snijwond in zijn arm. Op zaterdag 12 november, rond 02.30 uur, kwam hij in het winkelcentrum aan de Raadhuisplein ten val en botste tegen een ruit van een bank. Voor behandeling van zijn wond werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Gouda Frontale aanrijding Op zaterdag 12 november, rond 21.25 uur, ontstond op de Koningin Wilhelminaweg een frontale aanrijding tussen twee auto's. Een 25-jarige automobiliste uit Amsterdam kwam bij richting veranderen op de weghelft voor haar tegenliggers terecht. Daar botste zij frontaal op een auto bestuurt door een 53-jarige man uit Gouda. De vrouw uit Amsterdam en een 23-jarige inzittende van de Gouwenaar werden met rug- en nekletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Onderzoeken naar mishandelingen Op zaterdag 12 november kregen drie Gouwenaars te maken met geweld. Rond 00.15 uur deed een 20-jarige Goudse aangifte van mishandeling gepleegd door een 32-jarige man uit Gouda in een uitgaansgelegenheid aan de Zeugstraat. De verdachte werd aangehouden, kreeg een proces-verbaal en werd weer op vrije voeten gesteld. Nog dezelfde nacht, rond 01.55 uur, werd een 55-jarige man uit Gouda op de Lange Groenendaal aangevallen door twee nog onbekende mannen. Door de klappen die hij kreeg liep hij verwondingen aan het gezicht op. Voor behandeling daaraan werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie is op zoek naar de daders. Midden op de dag, rond 13.00 uur, vloog een man een 51-jarige Gouwenaar naar de keel. Dit gebeurde op de Kleiweg. Na een woordenwisseling smeet de man de Gouwenaar tegen een muur, greep hem bij de keel en probeerde deze dicht te drukken. Na enige tijd maakte hij zich weer uit de voeten. Omdat betrokkenen elkaar kenden denkt de politie de verdachte binnenkort te kunnen aanhouden.

Haastrecht Verdachte van mishandeling aangehouden De politie hield op zondag 13 november, rond 03.00 uur, een 35-jarige man uit Haastrecht aan. Een uur voor zijn aanhouding mishandelde hij in een café aan de Hoogstraat een 19-jarige vrouw uit Haastrecht. De man werd in het café handtastelijk naar vrouwen en nadat daar een woordenwisseling over was ontstaan haalde hij uit naar een vriend van de vrouw. De uithaal miste zijn doel. Bij een nieuwe uithaal raakte hij de vrouw vol in het gezicht. Vervolgens verliet de verdachte het café. Een half uur later werd de vrouw duizelig en viel flauw. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De verdachte werd alsnog gepakt en is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Moordrecht Man overlijdt na val uit hooiberg Een 73-jarige man uit Waddinxveen is op zaterdag 12 november uit een hooiberg gevallen en overleden. Het ongeval gebeurde, rond 18.00 uur, bij een boerderij aan de Provincialeweg. De man zou daar een hooibaal ophalen voor zijn konijnen. Bij het weghalen van de baal is de man vermoedelijk uit balans geraakt en gevallen. Hij kwam daarbij met zijn hoofd terecht op de betonnen vloer en overleed ter plaatse. De man werd gevonden door de boer en zijn zoons nadat zij na enige tijd poolshoogte gingen nemen waar de man bleef.

Ouderkerk a/d IJssel Onderzoek naar mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 37-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel. Hij zou op vrijdagavond 11 november in een café aan de Dorpsstraat met een biljartkeu in het gezicht zijn geslagen. Daarbij liep hij letsel op aan het gezicht. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis waar in ieder geval letsel aan het jukbeen werd vastgesteld. In het café zou een ruzie zijn ontstaan tussen meerdere personen waarbij met de keu werd geslagen. De ruzie verplaatste zich naar buiten waar volgens getuigen nog de nodige klappen vielen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht

Waddinxveen Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar twee woninginbraken. De inbraken vonden plaats in de middag of vroege avond van zondag 13 november. Er werd ingebroken in een woning aan de Sparrengaarde en de Busken Huetlaan. Voor zover nu bekend is zijn in ieder geval een laptop en een flatscreen gestolen.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --