Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht 14-11-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Te diep in glaasje gekeken

SOEST In de nacht van zondag op maandag is een 31-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.35 uur werd hij gecontroleerd op de Veenbesstraat. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 705 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur. Hij was niet in bezit van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor belediging politieman

SOEST De politie heeft vrijdagmiddag 11 november, om 15.55 uur, een man aangehouden voor belediging van een politieman.

De agent, die in een burgervoertuig reed, zag de 37-jarige Soester in zijn auto over de Beukenlaan rijden terwijl hij niet handsfree met een mobiele telefoon belde. Ter hoogte van de Eigendomweg stopte de bestuurder en kwam met veel misbaar op de agent af. Hij bezigde de nodige beledigende taal in de richting van de agent en stapte vervolgens weer in zijn auto en weg te rijden. Inmiddels was een tweede surveillanceauto ter plaatse gekomen en kon de man worden aangehouden toen hij voor de tweede keer zijn auto verliet en wederom in de richting van de agent liep.

De man kreeg een proces-verbaal voor belediging en een bekeuring voor het niet handsfree bellen tijdens het autorijden.