Dienstenbond CNV

CNV Dienstenbond tevreden over balans in CAO UWV 14-11-2005

CNV Dienstenbond is tevreden over het onderhandelingsresultaat dat het 14 november heeft gesloten met het UWV over een nieuwe CAO voor de komende twee jaar. CNV bestuurder Martijn Donker: ,,Het is geen feestpakket geworden, maar gezien de wijzigingen die ons van overheidswege worden opgelegd, is het een uitgebalanceerd resultaat.

Volgens CNV Dienstenbond ligt de uitdaging bij het UWV niet alleen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, maar vooral in het employabilitybeleid. Donker: ,,Wanneer er zoveel mensen gedwongen ander werk moeten zoeken, is het zaak om werkloosheid zoveel mogelijk te voorkomen. We zijn daarom erg blij met de uitbreiding en aanpassing van de bestaande CAO-afspraken over werkweerbaarheid en opleidingen. Hiermee kunnen onze leden werkloosheid zoveel mogelijk voorkomen.

Afspraken
Overeengekomen is dat UWV personeel een loonsverhoging krijgt van twee maal 1,2 procent. Daarnaast zullen medewerkers in 2006 een eenmalige bijdrage van 400 euro ontvangen om de forse stijging van de ziektekosten te compenseren. In 2007 zal dat 240 euro zijn. Verder is er een afspraak gemaakt over de invoering van een werkgeversbijdrage in de levensloopregeling van 1 procent en over salarisdoorbetaling tijdens het tweede ziektejaar. Vanwege de overheidsmaatregelen inzake Vut en Prépensioen is de pensioenleeftijd opgeschoven naar 63 jaar. Ook gaat het UWV personeel meer pensioenpremie betalen.

Instemming
Overigens wordt de CAO pas definitief als de leden van CNV Dienstenbond hebben ingestemd met dit resultaat. Binnenkort ontvangen zij meer informatie over de inhoud van het onderhandelingsresultaat en de stemprocedure. Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op 035-6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl