Erepenning voor muziekactiviteiten Wereldomroep

Radio nederland wereldomroep

HILVERSUM - De muziekafdeling van de Wereldomroep ontvangt op 14 november de erepenning van de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis (KVNM). De penning wordt toegekend vanwege de bijzondere muziekproducties die de Wereldomroep in de afgelopen jaren heeft gerealiseerd in samenwerking met diverse Nederlandse partners. Algemeen directeur Jan Hoek neemt de erepenning vanmiddag in ontvangst tijdens de uitreiking in Utrecht.

In het juryrapport stelt de KVNM: 'De Wereldomroep heeft intensief gebruik gemaakt van haar mogelijkheden in het buitenland om de Nederlandse muziek te verbreiden en de kennis daarvan te verdiepen. Dat zij dat gedaan heeft in innige samenwerking met velen (waaronder de binnenlandse omroep, CNM, MGN, Donemus en Gaudeamus) is reden temeer om de Wereldomroep de KVNM Penning 2005 toe te kennen als exponent van de Nederlandse Publieke Omroep.'

De Wereldomroep produceert en exporteert Nederlandse muziekproducties. Zij doet dit door meer dan 1250 radiostations te voorzien van radioprogramma's, CD-producties en door concertseries on line aan te bieden. Hierdoor wordt wereldwijd een veelvoud van het aantal binnenlandse luisteraars bereikt en in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de Nederlandse muziekcultuur. De Wereldomroep is als initiatiefnemer/coproducent verantwoordelijk voor grote CD-projecten als The Anthology of the Royal Concertgebouw Orchestra en de serie Dirigentenportretten van het Koninklijk Concertgebouworkest. Meer informatie over de activiteiten staat op www.wereldomroep.nl en www.rnmusic.nl.