Politie Groningen

Persberichten maandag 14 november 2005

Provincie Groningen 14-11-2005 -

Groningen: bromfietser onder invloed
De politie heeft zondagnacht in de Kostersgang een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Stadjer met een ongeldig verzekeringsplaatje rijden. Tevens had hij zijn helmbandje niet vastzitten. De agenten roken alcohol bij de bestuurder van de bromfiets. Een blaastest wees uit dat hij mogelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had.

Groningen: inbeslagname fiets resulteert in aanhoudingen De inbeslagname van een damesfiets heeft zondagochtend geleid tot drie aanhoudingen. Een 13-jarig meisje uit Groningen herkende haar fiets, die een paar maanden geleden was gestolen. Een 24-jarige man uit Groningen bleek in het bezit te zijn van haar fiets. Zowel de 13-jarige als de 24-jarige hadden vrienden en vriendinnen bij zich. De discussie, die tussen beide groepjes ontstond, leek uit de hand te lopen. Politieagenten kwamen tussen beiden en probeerden te bemiddelen. Na het aanhoren van beide verhalen besloten zij de fiets voor nader onderzoek in beslag te nemen. Deze beslissing viel niet in goede aarde bij het groepje, die hoorde bij de 24-jarige man. Een 19-jarige vrouw uit Groningen beledigde een politieagente en een andere 24-jarige man uit Groningen werd ingerekend, nadat hij een bevel of vordering van de politie had genegeerd. Bij zijn aanhouding beledigde hij vervolgens een politieagent. Ten slotte werd de 24-jarige Stadjer om zijn identificatiebewijs gevraagd. Op het moment dat hij zijn paspoort pakte vielen enkele wikkels met wit poeder op de grond. De politie heeft het vermoeden dat in de wikkels harddrugs zitten. Alle drie verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. Bij een eerste onderzoek van de fiets werd geconstateerd dat de fiets was overgespoten en dat het slotnummer was gepoogd weg te schuren. De fiets zal nader onderzocht worden.

Ter Apel: man aangehouden voor vernielingen
Een 30-jarige man uit Sellingen is zondagnacht op de Hoofdstraat aangehouden voor vernieling. Gealarmeerde agenten waren met de afhandeling bezig van een vernielde ruit van een woning aan de Dr. Tijdensstraat. Op dat moment kregen ze een melding dat er in de Koningdwarsstraat ook een ruit was vernield. Toen ze daar polshoogte namen, sprak de 30-jarige hen aan. Hij wilde naar het ziekenhuis gebracht worden, omdat hij gewond was aan zijn hand. Op de vraag hoe dat kwam, vertelde hij dat hij een ruit had vernield aan de Koningdwarsstraat. Hierop werd hij ingerekend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leek: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zondagnacht op de Lindensteinlaan in Leek een 25-jarige automobilist uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. De man nam de bochten nogal ruim, waarna hij vervolgens op de verkeerde weghelft bleef rijden. Bij zijn staandehouding bleek de man te hebben gedronken. Op het politiebureau werd 2 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: mannen aangehouden voor rijden onder invloed De politie heeft zondagavond op de Hoofdstraat in Stadskanaal een 27-jarige automobilist uit Farmsum aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed op de Hoofdstraat tegen een aantal geparkeerde autos aan. Getuigen konden de man en zijn 24-jarige bijrijder uit Delfzijl vasthouden tot de komst van de politie. De 27-jarige bestuurder werd ingerekend. Omdat zijn 24-jarige kameraad zich ermee bemoeide en vervelend werd, en hiermee niet stopte toen dat door agenten werd gevraagd, moest ook hij mee naar het bureau voor het niet voldoen aan een ambtelijk bevel. Beide mannen roken naar alcohol en op het politiebureau bleek dat de bestuurder 0,75 promille alcohol in zijn bloed had. De 24-jarige had 0,8 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Westerlee: automobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zondagmiddag op de Emergoweg in Westerlee het rijbewijs van een 26-jarige automobilist uit Oude Pekela ingevorderd. Hij reed daar 120 km/uur, terwijl 60 km/uur de maximumsnelheid is. De politie maakt proces-verbaal op.

Kolham: automobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zondagavond op de Rijksweg West in Kolham het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit Assen. Hij werd gelaserd met een snelheid van 114 km/uur, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 60 km/uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedum: twee gewonden door verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de kruising van de Schoolstraat met de St. Hubertusholt zijn zondagmiddag een 5-jarig jongetje uit Bedum en een 71-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De man van de 71-jarige vrouw, een 67-jarige automobilist uit Groningen, gaf op de kruising geen voorrang aan een 40-jarige automobilist uit Bedum. Het zoontje van de 40-jarige raakte gewond aan zijn hoofd. De 71-jarige vrouw liep borstletsel op. Beide slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen waren total-loss en werden afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 410, aantal overtredingen: 71, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1351, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Sint Annen, Eemshavenweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 750, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 153 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 en 100 km/uur.
Leek, Lindensteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 332, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.