Gemeente Deventer

Week 44, 14 november 2005

Subsidie voor extra opvoed- en gezinsondersteuning

De gemeente Deventer krijgt de komende drie jaar subsidie van het rijk voor extra opvoed- en gezinsondersteuning. Met het subsidiegeld gaat het college van burgemeester en wethouders de zorg voor 0- tot 12-jarigen versterken door betere afstemming tussen verschillende initiatieven, projecten en instellingen. Ook worden risicogezinnen actief benaderd en gestimuleerd mee te doen aan ouder- en opvoedtrainingen en -cursussen. Verder wordt het bestaande zorgloket voor opvoed-, leer- en gedragsproblemen uitgebreid. Deventer is een van de 47 gemeenten in Nederland die de subsidies heeft toegewezen gekregen.

Wethouder Ina Adema van jeugd- en jongerenbeleid zegt hierover: âMet het extra geld, totaal ruim 350.000 euro, kunnen we ons lokale beleid voor opvoed- en gezinsondersteuning een extra impuls geven. Dit gebeurt door betere signalering van problemen bij kinderen en in gezinnen en door het versterken van wijkgerichte activiteiten. Activiteiten afgestemd op de vraag van ouders. Door ouders en kinderen op tijd en actief hulp aan te bieden zijn problemen in het gezin te verhelpen of te voorkomen. Daar gaat het natuurlijk om.â

Bij het zorgloket kunnen voortaan ook peuterspeelzaalleidsters en ouders terecht met hun vragen over opvoed- en gedragsproblemen van hun kind. Leerkrachten konden dat al. Tot nu toe behandelde het zorgloket zoân duizend advies- en informatievragen per jaar. Bovendien krijgt het zorgloket uitbreiding met een schoolverpleegkundige die gezinnen met opvoedingsproblemen ondersteunt en begeleidt naar de juiste hulpverlening.

Publicatiedatum: 14-11-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 14 november 2005