Stadsdeel Zeeburg

Seniorenbus Oost verdwijnt, vernieuwde Stadsmobiel verschijnt

Voor wie het openbaar vervoer geen of onvoldoende mogelijkheden biedt, kan in het stadsdeel gebruik maken van de Seniorenbus of Stadsmobiel. Bijvoorbeeld om naar clubs, buurthuizen, verzorgingshuizen, familie en kennissen, winkels, de markt of naar de kerk te gaan. Met ingang van 2006 wordt het vervoer van de Seniorenbus overgenomen door Stadsmobiel. Hieronder zetten we de belangrijkste punten op een rij.

Wat blijft hetzelfde in 2006

* De vaste bestemmingen, bijvoorbeeld naar de winkel, blijven bestaan en worden misschien nog uitgebreid. Als u wilt kunt u net als bij Seniorenbus nu een vaste afspraak maken dat u iedere week meegaat.

* U wordt thuis opgehaald en gebracht. Het blijft van deur-tot-deur vervoer. De chauffeur helpt u zo nodig bij het in- en uitstappen door het geven van een arm.

* De chauffeurs voldoen aan strenge wettelijke eisen en zijn speciaal opgeleid om correct met de doelgroep om te gaan.
* De bussen zijn speciaal geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of die een rolstoel gebruiken.

* Stadsmobiel zet binnen het stadsdeel een vast team van chauffeurs in zodat de chauffeurs geen onbekenden voor u zijn.
* De vervoerder zet alles op alles om een goede kwaliteit te bieden.

Wat verandert er in 2006

* Voor het vervoer heeft u een vervoerspas nodig. Als u deze nog niet heeft, kunt u deze aanvragen via het gratis telefoonnummer 0800 0643 van de WVG-helpdesk. Als u wilt weten hoe dit precies in zijn werk gaat, kunt u vooraf contact opnemen met de Seniorenbus, tel. (020) 665 5400.

* U kunt met Stadsmobiel in heel Amsterdam en voor een deel buiten de stad reizen (de zone van uw huisadres en vier zones daaromheen).

* U kunt reizen van s ochtends 6 uur tot s nachts 1 uur.

Telefoonnummers
Een rit met Stadsmobiel kunt u reserveren via tel. (020) 460 5460. Met vragen, opmerkingen of klachten kunt u terecht bij de Klantenservice van Stadsmobiel, tel. (020) 460 5272.

Tarief
Het is nog niet bekend wat de prijs per rit en het maximale aantal ritten per persoon wordt. De gemeente heeft hier nog geen besluit over genomen. Eind november is hierover waarschijnlijk meer bekend.

Meer weten?
Als u meer informatie wilt over de verandering van het ouderenvervoer, dan bent u op 28 november 2005 van 12.30 tot 13.30 uur welkom tijdens de informatiebijeenkomst in het Multifunctioneel Ouderen Centrum aan de 1e Atjehstraat 168.

U kunt ook contact opnemen met de Seniorenbus, tel. (020) 665 5400. Tussen 9.30 uur en 11.30 uur wordt u persoonlijk te woord gestaan. Buiten deze tijden kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken. U wordt dan teruggebeld.