Protestantse Kerk in Nederland


Feitelijke onjuistheden in artikel "bestedingen Kosovo-gelden"

(14-11-2005)
logo_kerkinactie_li.gif Op 12 november 2005 is in NRC Handelsblad een artikel verschenen over de bestedingen van giro 555 geld in Kosovo naar aanleiding van de vluchtelingencrisis in 1999.

Kerkinactie is van mening dat het artikel van journalist Joep Dohmen een aantal feitelijke onjuistheden bevat en op een aantal punten suggestief te noemen is.

De toenmalige actie van de Samenwerkende Hulporganisaties voor Kosovo bracht in totaal EUR 52 miljoen op. Het bedrag werd verdeeld onder de deelnemende organisaties: Artsen zonder Grenzen, Cordaid/Mensen in Nood, Unicef, Nederlandse Rode Kruis, Terre des Hommes, TEAR fund, Novib, Stichting Vluchteling en Kerkinactie.

De reactie van Kerkinactie op de passages in de NRC die over Kerkinactie gaan.

Zie ook de website van de Stichting Samenwerkende hulporganisaties.

Kerkinactie steunt over de hele wereld het werk van kerken en (christelijke) organisaties om mensen tot hun recht te laten komen en toekomstperspectief te geven. Zij noemt dat missionair en diaconaal werk. Kerkinactie doet dit werk vanuit de Protestantse Kerk in Nederland, mede namens een tiental kleinere kerken en oecumenische organisaties.