Gemeente Zevenaar


week 46, 14 tot 21 november 2005

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING
Aanvragen vrijstelling bestemmingsplan
Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:

om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Zevenaar Centrum' voor het plaatsen van een erker op perceel Hamalandstraat 3 te Zevenaar;

om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Babberich' voor een tuinhuisje op perceel Witte Kruis 113 te Babberich;

om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schrijvershoek' voor het uitbouwen van de woning en het herbouwen van de berging op perceel Anjerstraat 1 te Zevenaar.

Het college is voornemens deze vrijstellingen te verlenen. Ter inzage
De ontwerpen van de te nemen besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 17 november a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER
Salland Olie Maatschappij b.v. heeft milieuvergunning aangevraagd voor het oprichten en inwerking hebben van een onbemand tankstation voor de aflevering van dieselolie, op het perceel Einsteinstraat 17, 6902 PB Zevenaar. Burgemeester en wethouders zijn van plan de gevraagde vergunning te verlenen en hieraan voorschriften te verbinden ter bescherming van het milieu. In dat kader hebben zij een ontwerpvergunning opgesteld.
Ter inzage
De aanvraag, ontwerpvergunning en bijbehorende stukken worden op 16 november 2005 voor een ieder ter inzage gelegd bij de balie Ruimte. Zij kunnen daar tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten de openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Martijn Haarsma van de afdeling Handhaving, doorkiesnummer (0316) 595 223.
Inspraakmogelijkheden
Binnen vier weken na de dag van terinzagelegging kan een ieder bij burgemeester en wethouders schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen de ontwerpvergunning. Men kan daarbij vragen om zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Wie binnen deze termijn van vier weken mondeling wil reageren of van gedachten wil wisselen over de ontwerpvergunning, kan dit tot een week vóór het einde van deze termijn telefonisch doorgeven aan Theo Goes, doorkiesnummer 595221. Voor de dan te organiseren bijeenkomst wordt ook de aanvrager uitgenodigd.

WONINGWET
Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 44/2005:
- Beyenstraat 9 Zevenaar, uitbreiden van de woning;
- Lammerenhof 27 Zevenaar, plaatsen van een deur

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 45/2005:
- Kampsingel 69 Zevenaar, uitbreiden van de woning

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 44/2005:-


- Landaansestraat 2 Giesbeek, herbouwen woning;
- Mercurion Zevenaar, oprichten school

Ingekomen aanvraag reclamevergunning week 44/2005:


- Muldershof 33 Zevenaar, veranderen reclame

Ingekomen aanvraag sloopvergunning week 44/2005:
- Landaansestraat 2 Giesbeek, slopen van een woning

COMMISSIEVERGADERINGEN

Agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 16 NOVEMBER 2005 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

Opening

Mededelingen portefeuillehouders

Rondvraag

Inspraak

Onderwerpen commissieagenda

Bestuursrapportage (BERAP) 2005

Vernieuwing samenwerking Natuur- en Milieu Educatie Liemerse gemeenten 2005-2007

Inspraakreactie Regionaal (Structuur)plan

Beschikbaar stellen krediet t.b.v. aankoop percelen Bemweg 1

Beschikbaar stellen krediet t.b.v. afkoppelen riool woonkern Angerlo

Vaststellen bebouwde kommen gemeente Zevenaar

Agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 17 NOVEMBER 2005 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

Opening

Mededelingen portefeuillehouders

Rondvraag

Inspraak

Onderwerpen commissieagenda

Bestuursrapportage (BERAP) 2005

Grenscorrectie met Montferland (Landeweer)

Vaststellen Algemene Plaatselijke Verordening (APV) 2006 gemeente Zevenaar

Ter kennisname: plan van aanpak rechtmatigheidbeheer

WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (Wmo)

Er is een nieuwe wet op komst, de Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wordt per 1 juli 2006 van kracht en gefaseerd ingevoerd. Met deze wet wordt de gemeente verantwoordelijk voor maatschappelijke ondersteuning. Dit zijn activiteiten die het mensen mogelijk maken om mee te doen in de samenleving. Iedereen, van elke leeftijd, gehandicapt en niet-gehandicapt, met en zonder problemen, moet volwaardig mee kunnen doen. Het gaat bijvoorbeeld om sociale activering, ondersteunen van mantelzorg en een lokaal (zorg)loket.

Het begrip maatschappelijke ondersteuning is in de wet verwoord in negen prestatievelden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft de kaders aan waarin elke gemeente haar eigen beleid kan maken. Een beleid dat afgestemd is op de wensen en samenstelling van de inwoners.

De wet gaat er van uit dat iedereen in eerste instantie zelf op zoek gaat naar mogelijkheden om zelfstandig te blijven leven. Als iemand hulp nodig heeft bij dagelijkse bezigheden, kan hij bijvoorbeeld aan de buren vragen om boodschappen te doen en aan een dochter of zoon om de was te doen.
Wanneer iemand zelf geen ondersteuning kan regelen bij mantelzorgers of vrijwilligers, dan kan hij bij de gemeente terecht. Als iemand meer nodig heeft dan alleen ondersteuning, dan schiet de rijksoverheid te hulp. Iemand krijgt dan zorg vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

De raadscommissie Samenleving wil zich voorbereiden op de invoering van de nieuwe wet en organiseert op 29 november aanstaande een besloten informatieve bijeenkomst om van gedachten te wisselen met vertegenwoordigers van de zorggebruikers. Over enige tijd zal een vergelijkbare bijeenkomst gehouden worden met vertegenwoordigers van de zorgaanbieders. Indien u als vertegenwoordiger van een zorgvragers-organisatie geen uitnodiging heeft ontvangen en deze bijeenkomst wilt bijwonen, kunt u contact opnemen met mevr. J. Berndsen, tel 0316-595182.

Voor inspraak van de individuele zorgvragers komt er gelegenheid wanneer de gemeenteraad formele besluiten moet nemen over de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in deze gemeente.

BESLUITEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING
Voorbereidingsbesluit gedeelte bedrijventerrein Hengelder Met ingang van 17 november 2005 ligt voor een ieder in het gemeentehuis, bij de balie van de sector Ruimte, tijdens openingsuren ter inzage het besluit van de raad van de gemeente Zevenaar van 26 oktober 2005, waarbij wordt verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor een gedeelte van het bedrijventerrein Hengelder dat ligt tussen het spoor en Hengelder, zoals nader is aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening.
Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 17 november 2005. Bezwaar
Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan tegen bovengenoemd besluit door belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van publicatie van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij de gemeenteraad van Zevenaar, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Verleende aanlegvergunning week 44/2005:

- vergunning voor de aanleg van twee amfibiepoelen op perceel Beekseweg 4 te Babberich.

WONINGWET

Verleende lichte bouwvergunningen week 44/2005:
- De Olmen 78 en 80 Zevenaar, plaatsen dubbele carport;
- Schaapsdrift 116 Zevenaar, oprichten tuinmuur en carport;
- Wielekescamp 8 Zevenaar, oprichten vrijstaande garage

Verleende reguliere bouwvergunningen week 44/2005:
- Zuiderlaan 38 Zevenaar, gedeeltelijk vernieuwen en oprichten woning;
- Thijencamp 11 Zevenaar, oprichten woning;
- Hazepad 3 Zevenaar, veranderen bestaande schuur tot woning;
- Thijencamp 11 Zevenaar, oprichten woning

Verleende sloopvergunning week 43/2005:

- Molenstraat 4 Zevenaar, slopen aanbouw, binnenmuren en plafonds

Verleende gemeentelijke monumentenvergunning week 44/2005:
- Kerkstraat 30 Zevenaar, voorgevel terugbrengen in originele staat

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2000 ZEVENAAR


* Oranje Comité Oud-Zevenaar, vergunning voor het houden van een Sint Maartensoptocht door Oud-Zevenaar op zaterdag 5 november 2005 van 17.30 19.00 uur;

* Oranje Comité Oud-Zevenaar, ontheffing van het stookverbod voor het ontsteken van het Sint Maartenvuur op zaterdag 5 november 2005 in het park De Tichelkamp;

* Wijkbeheer gemeente Zevenaar, vergunning voor het houden van een lampionoptocht door de wijk Lentemorgen 2 in Zevenaar op vrijdag 11 november 2005 van 18.00 19.30 uur;

* Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Babberich, vergunning voor het houden van een sinterklaasoptocht door Babberich op zondag 13 november 2005van 14.00 - ± 15.00 uur;

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ANGERLO 2004


* Jeugd- en Jongerenwerk Giesbeek, vergunning voor het houden van een sinterklaasoptocht door Giesbeek op zondag 20 november 2005 van 14.30 16.00 uur;

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis oud papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier a.u.b. gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum
Plaats
Inzamelaar
Woensdagavond 16 november
Babberich
drumfanfare Sint Jan
Donderdagavond 17 november
Angerlo
gezamenlijke scholen
Zaterdag 19 november
Lathum
ds. Jonkersschool
Dinsdagavond 22 november
Zonegge 1-6 15-24, Hooge Bongert/ Meidoorn, Bergvrede en HAT-woningen Methen
carnavalsvereniging Griethtreejers

OMWISSELEN KLEINE DUOBAK IN ANGERLO, GIESBEEK EN LATHUM

In de voormalige gemeente Angerlo wordt per 1 januari 2006 diftar ingevoerd. Ter informatie is onlangs een diftarkrant verspreid in Angerlo, Giesbeek en Lathum. Binnenkort krijgen de bewoners nog een brief van het bedrijf dat de containers gaat bechippen. Voor die tijd worden de kleine duobakken omgewisseld voor standaardduobakken. Dit zal gebeuren op donderdag 17 en vrijdag 18 november.
Als u een kleine duobak heeft moet u deze op donderdag 17 of vrijdag 18, al naar gelang de dag dat bij u afval wordt ingezameld, ter inzameling aanbieden. En nadat deze geleegd is, de bak buiten laten staan. De gemeente wisselt die bak dan om voor een standaard duobak. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij het Service- en Meldpunt, tel. 0316-595 555.

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN:

November 2005
20 Snertwandeltocht (Huis Den Dijk vanaf 10.00 uur) 25. Afsluiting kermistour KALIBER (EMM schuttersgebouw) 26. Sinterklaasconcert (Bommersheuf)
26. Prinsenbal (KV Griethreejers)

December 2005

1 t/m 4,
6 en 7 Leef! (Filmhuis Zevenaar)
5 en 7 Belle van Zuylen van Sinke (Filmhuis Zevenaar) 10. Kerststerrenactie OBW (sportpark Hengelder) 11. Amateurkunstmarkt (dorpshuis St. Jan) 12. Kerstconcert Liemerse Muziekschool (Bommersheuf) 15. Seniorenmiddag (t Trefpunt Ziekenhuis) 15 t/m 20 Manderlay van Von Trier (filmhuis Zevenaar) 16. Retteketet Kerstshow (EMM schuttersgebouw Zevenaar) 22. Kerstmiddag (Pelgromhof)

Naar Menu