Gemeente Lingewaard


Veerstoep Doornenburg kan er weer tegen

foto nieuwe veerstoep in Doornenburg

De reconstructie van de veerstoep Doornenburg is inmiddels afgerond. De veerstoep is weer in zijn geheel opengesteld voor alle verkeer.

De laagst gelegen weg op de veerstoep is grondig onder handen genomen. Omdat deze weg het grootste gedeelte van het jaar wordt gebruikt, was de noodzaak om deze te verbeteren dan ook het grootst.

Door de opknapbeurt kan de veerstoep er weer jaren tegen.

De gebakken klinkers van de oude weg zijn vervangen door asfaltverharding. De breedte van de nieuwe verharding is bijna verdubbeld. Er is een aparte fietsstrook gecreëerd, zodat fietsers veilig naar beneden naar de veerboot kunnen rijden. Doordat de weg breder is geworden, kunnen alle voertuigen - ook het zware verkeer - elkaar ongehinderd passeren.

Naast het asfalt is een beschermingszone van basaltonzuilen gemaakt. Dit zijn betonnen zuiltjes die de wegconstructie moeten beschermen tegen uitspoeling door het water van het Pannerdensch Kanaal.

Bijna twee maanden hebben de werkzaamheden geduurd. Het veer is geen enkel moment uit de vaart geweest. Het verkeer heeft te allen tijde doorgang gehad.

Bericht geplaatst 14 november 2005