1e persbericht van maandag 14 november 2005

Eindhoven 14-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongens met gestolen auto opgepakt

De politie heeft zondag rond 17.00 uur in de Thorvaldsenlaan twee Eindhovense jongens aangehouden. De twee zaten in een vorige week in Eindhoven gestolen Suzuki. Een van de twee probeerde er nog te voet te vluchten maar werd vrijwel direct in de kraag gevat. De twee jongens zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na weigeren ademtest

Een 45-jarige vrouw uit Eindhoven weigerde maandag rond 2.00 uur mee te werken aan een blaastest. De vrouw had kort daarvoor met haar auto op de Hoogstraat een aanrijding veroorzaakt. Politieagenten constateerden dat de vrouw gedronken had. De vrouw weigerde alle medewerking en verzette zich tegen haar aanhouding. Het rijbewijs van de vrouw is door de politie ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan na huiselijk geweld

In een woning in de Eindhovense wijk Gestel is zondag om 16.25 uur de 26-jarige bewoner aangehouden. De man had zijn 25-jarige vrouw in het gezicht geslagen. Zij raakte licht gewond. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Eindhovenaar verdacht van poging beroving

Zondag om 16.15 uur zijn op de Keizer Karel V Singel twee Eindhovenaren van 14 en 18 jaar oud aangehouden. De politie kreeg een melding dat twee jongens op een bromfiets op de Karel Martelweg geprobeerd hadden een scooter af te pakken van een 17-jarige jongen uit Valkenswaard. Daarbij zou met geweld gedreigd zijn. De politie zag de twee Eindhovenaren op de Limburglaan rijden. Zij voldeden aan het signalement. De 18-jarige reed en de 14-jarige jongen zat achterop. Bij het zien van de politie vluchtten zij, maar op de Keizer Karel V Singel konden ze achterhaald worden. De 18-jarige is ingesloten en de 14-jarige is na verhoor aan zijn ouders overgedragen.

Eindhoven: Man aangehouden voor bezit harddrugs

De politie kreeg zondagavond een melding dat een 18-jarige Eindhovense vrouw onwel was geworden na het gebruik van harddrugs. Dat was gebeurd in een woning aan de Offenbachlaan. De vrouw woont daar met een 34-jarige man die ook in de woning aanwezig was. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. De man overhandigde aan de politie vier bolletjes heroïne, vier bolletjes cocaïne, een cachet heroïne en een cachet cocaïne. Hij werd aangehouden voor het bezit van harddrugs. Op het politiebureau werd hij ook onwel en ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Beiden konden na controle weer naar huis. De man zal nog worden gehoord voor het bezit van harddrugs. Het is nog niet bekend of de twee onwel werden door gebruik van te veel drugs of door slechte drugs.

Helmond: Rijbewijs ingenomen na drankgebruik

Op de Bosselaan is zondag om 21.10 uur een 33-jarige automobilist uit het Duitse Herzogenrath aangehouden. De man had gedronken en blies 2,8 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Computers gestolen

Maandag rond 1.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Waterbeemd in Helmond. Een ruit werd vernield en een raam opengebroken. De inbrekers hebben vier computers gestolen.

Deurne: Snelheidscontrole

Zondag tussen 14.00 en 16.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden in de Langstraat in Deurne. Daar werden 75 automobilisten bekeurd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De snelste overtreder reed 127 km/u.

Lierop: Snelheidscontrole

De politie heeft zondag tussen 9.30 en 12.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg in Lierop. Er zijn 149 automobilisten bekeurd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De snelste overtreder reed 153 km/u.

Waalre: Aanpak huiselijk geweld

Zondagavond rond 22.00 uur is in zijn woning in Waalre een 38-jarige man uit die plaats aangehouden Hij had tijdens een ruzie zijn vrouw geslagen en een deel van de inboedel vernield. De man is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld ingesloten.

Veldhoven: Vrouw mishandeld door echtgenoot

Maandag rond 0.10 uur is in een woning in Veldhoven een 47-jarige Veldhovense vrouw mishandeld door haar 51-jarige echtgenoot. Het echtpaar is bezig met een echtscheiding en de man woont elders. De man was de woning binnengedrongen en heeft haar mishandeld. De vrouw is met verwondingen in het gezicht in het ziekenhuis opgenomen. De man is gevlucht en kon nog niet aangehouden worden.

Veldhoven: Inbreker op heterdaad aangehouden

Op de Sint Janstraat is zondag om 18.30 uur een 18-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man werd betrapt bij een inbraak in een school aan de Sint Janstraat. Getuigen zagen dat hij bij een ingeslagen ruit een computermuis wegnam uit de school. Hij probeerde te vluchten maar werd aangehouden. In de tas die hij bij zich had zat een modem dat ook uit de school gestolen was.