Gemeente Nieuwegein

Inspraak op voorontwerp bestemmingsplan Oudegein-Hoge Landen

Het college van Nieuwegein heeft het voorontwerp bestemmingsplan Oudegein-Hoge Landen (OUHL)vrijgegeven voor inspraak. De inspraakperiode (ex artikel 10 WRO) loopt van 10 november tot en met 7 december 2005. Op woensdag 9 november heeft in het gemeentehuis een inspraak- en informatieavond plaatsgevonden. Aansluitend op deze avond ligt het voorontwerp bestemmingsplan OUHO vanaf 10 november 2005 ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in de stadswinkel van de gemeente aan de Martinbaan 2 te Nieuwegein. Inspraakreacties moeten uiterlijk op 7 december 2005 bij de gemeente binnenzijn.

In een bestemmingsplan wordt juridisch vastgelegd welke functies waar in de wijk/stad mogen komen. Voorbeelden van bestemmingen zijn wonen, kantoren, culturele voorzieningen, parkeren, openbare ruimte, infrastructuur, etc. Daarnaast worden randvoorwaarden vastgelegd voor bijvoorbeeld maximale bouwhoogten en milieuaspecten. Het voorontwerp bestemmingsplan OUHL ligt in het zuidwesten van Nieuwegein en bestaat uit het park Oudegein en het gebied Hoge Landen. Park Oudegein wordt aan de westzijde begrensd door de Kromme IJssel en de Hollandse IJssel, aan de noordzijde door de Zuidstedeweg en de ´s Gravenhoutseweg, en aan de zuidzijde voor de wijk Hoogzandveld. De Hoge landen wordt aan de westzijde begrensd door de rijksweg A2 en aan de overige zijden door de Hollandse IJssel. De Hollandse IJssel en de Zuidstedeweg horen niet tot het plangebied.

In het voorontwerp bestemmingsplan OUHL is rekening gehouden met de enige ruimtelijke ontwikkeling in het plangebied Jacks Grillhouse (voormalig Theehuis ´t Geintje). De planologische procedure hiervoor is in dit voorontwerp bestemmingsplanplan geregeld.

Na 7 december 2005 worden de inspraakreacties verwerkt en beantwoord. Het college neemt een besluit over de eventuele wijzigingsvoorstellen. Vervolgens gaat het voorontwerp bestemmingsplan Oudegein-Hoge Landen voor advies naar de Provinciale Planologische Commissie (PPC). Daarna wordt het ontwerp bestemmingsplan opgesteld. Op het ontwerp bestemmingsplan kunnen nog zienswijzen worden ingediend. Na verwerking van de zienswijzen neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan. Wanneer de Provincie het bestemmingsplan goedkeurt, is het bestemmingsplan definitief. Op basis van dit bestemmingsplan kunnen bouwaanvrager voor het gebied Oudegein-Hoge Landen worden beoordeeld.

Invoerdatum 14-11-2005