Politie Limburg-Noord

Vier onopgeloste zaken in De Gouden Tip

Datum: 14-11-2005
Tijd bericht: 11:06
Plaats: Venlo / Maastricht
In de uitzending van dinsdag 15 november roept de Limburgse politie de hulp in van de kijkers bij het oplossen van vier zaken:

Zaak 1: Woninginbraken in omgeving Venlo. Venlo en omgeving worden al geruime tijd geteisterd door vele tientallen inbraken. De daders zijn hierbij vaak op dezelfde manier te werk gegaan. Via de methode van 'gaatjesboren' of via het 'knakken van sloten' (Bulgaarse methode). De daders hebben het zowel op geld als op andere spullen gemunt. In de uitzending wordt een aantal goederen getoond die gestolen zijn en de politie zal getuigen vragen zich te melden.

Zaak 2: Brandstichting in Heerlen Op 25 juni wordt een keukenbedrijf in Heerlen door brand bijna geheel verwoest. De schade loopt in de miljoenen. Bij deze brand zijn twee brandweermannen gewond geraakt. De politie is op zoek naar getuigen van deze brand, en naar het motief. De eigenaar van het keukenbedrijf heeft een beloning van 10.000,-- euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van deze zaak. Ook de verzekeraar heeft een beloning in het vooruitzicht gesteld.

Zaak 3: Bewakingsbeelden uit Budel en Weert Op 29 juni wordt bij de Hema in Budel uit een handtas, die aan een kinderwagen hangt, een portemonnee gestolen. Even later wordt drie maal getracht met een pinpas, die zich in die portemonnee bevond, geld bij een bank te pinnen. De politie hoopt aan de hand van getoond beeldmateriaal de identiteit van de dader te kunnen achterhalen.
Op 10 juni wordt een man in het zwembad De IJzeren Man in Weert door een groep jongeren mishandeld. Een groep kinderen is getuige van dit voorval. In de uitzending wordt beeldmateriaal getoond, waarvan de politie hoopt dat deze kan leiden tot aanhouding van de daders. Tevens is de politie op zoek naar een man van ongeveer veertig jaar, die het slachtoffer heeft geholpen na de mishandeling.

Zaak 4: Mishandeling en beroving in Brunssum Op 22 oktober worden twee jongeren in de leeftijd van 18 en 19 jaar in Brunssum door een viertal jongens, zich verplaatsend op één scooter, mishandeld en beroofd. In de uitzending wordt deze zaak gereconstrueerd. De politie hoopt dat met behulp van deze informatie kijkers de politie kan helpen deze zaak op te lossen.

Teksten en foto's van deze uitzending staan op de internetsite www.degoudentip.tv.
Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie heeft over één van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politietelefoonteam op het gratis telefoonnummer 0800 --2552 552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900 -- 8844 (lokaal tarief) bellen.