Politie Zuid-Holland-Zuid

14/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-11-2005 - Persberichten District II

MOTORRIJDER ONDERUIT; TWEE VOETGANGERS GEWOND
PAPENDRECHT- Twee voetgangers zijn gewond geraakt nadat ze werden geraakt door een motorfiets. Dit gebeurde op zondagmiddag 13 november 2005 omstreeks 15.30 uur op de Noordhoek. Een 23 jarige motorrijder uit Zwijndrecht reed over de Noordhoek gaande in de richting van het Westeind. In een bocht verloor hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur, kwam hij in de berm terecht en ging onderuit. Twee voetgangers, een echtpaar van 59 jaar uit Papendrecht, die rechts van de weg liepen werden van achteren geraakt door de schuivende motorfiets. Beiden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw liep een gebroken been op en mocht na behandeling weer naar huis. De man liep een gecompliceerde beenbreuk op en werd geopereerd. De motorrijder kwam met een aantal blauwe plekken met de schrik vrij. Personeel van de technische verkeersondersteuning stelt een technisch onderzoek in.

GESTOLEN FIETS
GORINCHEM- Een 56 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens diefstal van een fiets. Dit gebeurde op zondagmiddag 13 november 2005 omstreeks 17.30 uur in de Weverstraat. De fiets was afgelopen woensdag in de Weverstraat gestolen. De 18 jarige eigenaar ontdekte dat de fiets in de kelderbox van de verdachte stond. Hij belde de politie die vervolgens de verdachte aanhield. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De fiets kon onbeschadigd weer terug naar de rechtmatige eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.

DIEFSTAL UIT WONING
OUD-ALBLAS- Op zondagmiddag 13 november 2005 is tussen 16.30 en 18.45 uur een diefstal gepleegd in een woning aan het Oosteinde. Terwijl de bewoners naar de kerk waren heeft men kans gezien om binnen te komen, vermoedelijk door gebruikt te maken van de flippermethode. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen zijn ondermeergeld, een aantal bankpasjes, een rijbewijs en een legitimatiebewijs. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

MES
PAPENDRECHT- Een 18 jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden nadat in zijn auto een mes werd aangetroffen. Dit gebeurde op zondagavond 13 november 2005 omstreeks 20.00 uur op de Vijzellaan. Agenten troffen tijdens een controle een keukenmes aan. De verdachte verklaarde dat hij dit mes voor zijn eigen veiligheid bij zich had. Het mes werd in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DOORRIJDER ONDER INVLOED
ALBLASSERDAM- Een 29 jarige man uit Alblasserdam is met veel moeite en met inzet van een politiehond aangehouden. Dit gebeurde op zondagavond 13 november 2005 omstreeks 21.15 uur in de Maasstraat. De verdachte had kort daarvoor een aanrijding veroorzaakt op de van Hoogendorpweg. Hij ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Een getuige zette de achtervolging in. De auto stopte in de Maasstraat. Toen politieagenten hem meedeelden dat hij was aangehouden rukte de verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, zich los en ging er vandoor. Omdat hij ondanks vordering niet bleef staan werd een politiehond losgelaten en beet de verdachte in zijn been. Hij maakte schoppende bewegingen naar de hond. Politieagenten brachten hem tenslotte onder controle en namen hem mee naar het politiebureau. Hij bedreigde de agenten en schopte tegen de politieauto. De verdachte liep een bijtwond op aan zijn been. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak. Tijdens zijn verhoor verklaarde de verdachte dat hij zich bijna niets van het voorval kon herinneren.

VERWARMINGSKETEL
GORINCHEM- Op maandagochtend 14 november 2005 omstreeks 00.05 uur brak brand uit in een woning aan de H.P. de Biestraat. Bleek dat er brand was ontstaan op de zolder bij de verwarmingsketel. De bewoner hoorde geknetter op de zolder en toen hij het luik opendeed zag hij vlammen. Hij pakte een emmer water en bluste de brand. De brandweer kwam ter plaatse en controleerde de zaak. Er was nogal wat rookontwikkeling waarop de buren door politieagenten uit voorzorg werd gevraagd hun woning te verlaten. De woning liep brand-, rook- en waterschade op. De bewoners moesten de nacht elders doorbrengen. De buren konden weer terug naar hun woning. De stichting Salvage verleende bijstand aan de gedupeerden.

BRAND IN WONING
GORINCHEM - Maandagochtend 14 november is omstreeks 8.30 uur brand uitgebroken in een woning aan de Vissersdijk. Toen de brand uitbrak, was er niemand meer in de woning aanwezig. Gealarmeerde agenten constateerden een sterke rookontwikkeling en hebben in zeer korte tijd 15 woningen ontruimd. De brandweer had de brand, die in de slaapkamer ontstaan is, snel onder controle. Vermoedelijk is een strijkijzer dat nog aanstond de oorzaak van de brand, de technische recherche stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van de brand. Voor de hevig geschrokken bewoner (leeftijd onbekend) is de stichting Salvage en slachtofferhulp gewaarschuwd. De woning heeft grote rook-, roet- en waterschade opgelopen. Ook omliggende woningen hebben lichte rookschade opgelopen, maar de bewoners van deze woningen konden na het luchten van de woningen door de brandweer weer terug naar hun woningen.