Politie Zuid-Holland-Zuid

14/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

14-11-2005 - Persberichten District I

FIETS GESTOLEN
DORDRECHT- Een 17 jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens fietsendiefstal. Dit gebeurde op zondagmiddag 13 november 2005 omstreeks 16.05 uur op de Buddinghplein. De jongen zat op een fiets waarvan het slot ontbrak. Na controle van het framenummer bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. Als snel bekende de jongen dat hij de fiets afgelopen zaterdag in Krispijn had gestolen. Hij was tijdens de diefstal samen met een 18 jarige vriend uit s-Gravendeel. Deze jongen werd tevens door politieagenten verhoord. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DIEFSTAL DVDS
DORDRECHT- Een 21 jarige man uit Utrecht is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op zondagavond 13 november 2005 omstreeks 22.00 uur in een videotheek aan de Grote Markt. De verdachte had 12 DVD hoesjes opengesneden en de DVDs er uit gehaald. Hij werd betrapt door het winkelpersoneel die de winkel afsloten zodat hij net weg kon. Politieagenten hielden de man aan. Tijdens de fouillering kwamen de 12 DVDs tevoorschijn. Bovendien herkende het winkelpersoneel de verdachte van een eerdere diefstal. Deze vond plaats op 26 oktober 2005. Toen stal de verdachte 20 DVDs. De verdachte, die bekend staat als veelpleger, bekende de diefstallen en werd ingesloten. De politie onderzoekt de diefstallen.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op zondagavond 13 november 2005 omstreeks 22.30 uur is op de Voorstraat een 45 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zo ver boven de streep (720 ug/l) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 8 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DORDRECHT- Op maandagochtend 14 november 2005 omstreeks 01.30 uur is op het van Bosseplantsoen een 34 jarige vrouw uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies zij zo ver boven de streep (810 ug/l) dat haar rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is zij met een rijverbod van 10 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

WIELMOERSLEUTEL DOOR VOORRUIT
DORDRECHT- Een 24 jarige man uit Maassluis is door politieagenten aangehouden wegens poging doodslag. Dit gebeurde op maandagochtend 14 november 2005 omstreeks 03.25 uur op de Prinses Julianaweg. De verdachte gooide kort daarvoor op de Rijksweg A 16 een wielmoersleutel tegen de voorruit van een 23 jarige man uit Waalwijk. Gelukkig bleef de sleutel in de voorruit hangen en raakte deze de man niet. De 23 jarige man uit Waalwijk had via internet contact met een 21 jarige vrouw uit Dordrecht. Na een afspraak meldde de man zich in Dordrecht. De vrouw deelde via de intercom mee dat haar ex-man, de 24 jarige verdachte uit Maassluis, bij haar was en dat hij beter weg kon gaan. Op dat moment rende de verdachte naar beneden. De 23 jarige man ging er in zijn auto vandoor, achtervolgd door de verdachte. Tijdens de achtervolging probeerde de verdachte de 23 jarige man van de weg te drukken. De achtervolging eindigde toen de verdachte de wielmoersleutel door de voorruit gooide. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.