Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem- Getuige meldt zich na opsporingsbericht
Publicatiedatum: 14-11-2005 12:56:53

De getuige van een zware mishandeling nabij de Zijpse poort heeft zich afgelopen weekend gemeld bij de politie. De man reageerde op het opsporingsbericht dat op teletekst van TV Gelderland stond. De politie was op zoek naar hem, omdat hij ooggetuige was van de zware mishandeling die in augustus heeft plaatsgevonden.

De man heeft een verklaring afgelegd die de aangifte van het slachtoffer ondersteunt. Ook een andere getuige heeft afgelopen weekend een verklaring afgelegd. Uit de verklaringen werd duidelijk dat er nog meer mensen getuigen moeten zijn geweest. Ook zij worden alsnog verzocht om hun verhaal bij de politie te doen. Het rechercheteam is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.

Op 10 augustus 2005 zou omstreeks 22.30 uur een 19-jarige Arnhemse zwaar mishandeld zijn door haar 21-jarige ex-vriend en diens 21-jarige vriendin, beiden woonachtig in Arnhem. De 19-jarige liep vanuit het centrum onder de Zijpse Poort door en werd even later van achteren aangereden door het tweetal dat op een scooter reed. Het slachtoffer is vervolgens in haar gezicht geslagen, waarna zij op de stoep viel. Vervolgens is zij door de verdachten meegenomen en nogmaals mishandeld. De Arnhemse raakte ernstig gewond met name aan haar gezicht en hals, waarvoor zij is behandeld in het ziekenhuis.

Vorige week dinsdag en woensdag heeft de Arnhemse politie in deze zaak twee verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van poging tot doodslag dan wel zware mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het tweetal is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie Arnhem Veluwezoom
Marije Wisselink
026 352 4315

---

Gelderland-Midden


---

Nijkerk - fietser aangereden door vrachtauto en gewond
Publicatiedatum: 14-11-2005 13:05:54

Bij een verkeersongeval tussen een fietser en een vrachtauto in Nijkerk is maandagochtend een 48-jarige man uit Nijkerk gewond geraakt. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Omstreeks kwart over zes reed een 23-jarige Ermeloër met zijn vrachtauto over de Edisonstraat en wilde ter hoogte van de Watergoorweg linksaf slaan. Daarbij zou hij geen voorrang hebben verleend aan de fietser, die daar reed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606