Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst - automobilist bekogeld door trottoirtegel
Publicatiedatum: 14-11-2005 13:09:17

Een 25-jarige automobilist uit Elst is zondagavond op de Kerkeakkers in zijn woonplaats gekogeld door een trottoirtegel. De man kwam met de schrik vrij. De politie heeft kort daarop twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Nijmegen en een 18-jarige jongen uit Hengelo. De Elstenaar verklaarde dat hij omstreeks 22.00 uur over de Kerkeakkers langs een bushalte reed. Hij zag een man achter een abri tevoorschijn komen, die vervolgens een steen naar zijn auto gegooid zou hebben. Toen de Elstenaar zijn auto uitstapte om de stenengooier daarop aan te spreken, bleek er nog een man bij hem te staan. Beiden personen ontkenden dat ze hadden gegooid. Gezien het donker was zag hij bij thuiskomst pas dat er schade was aan zijn auto. Hij besloot naar het politiebureau te gaan om aangifte te doen. Onderweg zag hij de twee verdachten lopen en waarschuwde de politie. Agenten die kort daarna ter plaatse waren hielden het tweetal aan. Bij fouillering bleek de 18-jarige jongen stenen in zijn zak te hebben. Het tweetal is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - vrouw door koe verwond

Publicatiedatum: 14-11-2005 13:08:26

Een 53-jarige vrouw uit Zevenaar is zondagmiddag op de Babberichseweg in haar woonplaats verwond door een koe. Omstreeks 16.45 uur was de vrouw bezig met het verzorgen van de koeien die op stal stonden. Volgens de vrouw waren de koeien een beetje onrustig. Op een gegeven moment sprong een van de koeien opzij waarna de Zevenaarse door de horens van het beest geraakt. Het slachtoffer klaagde over pijn in haar zij en werd per ambulance naar Streekziekenhuis Zevenaar gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Stroe - man overvallen op parkeerplaats A1

Publicatiedatum: 14-11-2005 13:06:59

Op een parkeerplaats langs de autosnelweg A1 bij Stroe is maandagochtend een 31-jarige man uit Polen overvallen. De man raakte daarbij niet gewond. Een vrachtwagenchauffeur, die ook op de parkeerplaats stond, werd gewekt door rumoer en waarschuwde de politie. Die trof het slachtoffer overstuur aan. Het slachtoffer verklaarde tegenover de agenten dat hij op de parkeerplaats overnachtte en rond half vijf gewekt werd door twee onbekende mannen. Die zouden hem onder dreiging met een pistool of iets wat daarop leek geld afhandig hebben gemaakt. Daarna zouden de beide belagers er met hun auto vandoor zijn gegaan. Volgens de verklaring van het slachtoffer zou het gaan om twee mannen met een Noordafrikaans of Zuideuropees uiterlijk van ongeveer 25 a 30 jaar. De politie doet nader onderzoek en roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageninger gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 14-11-2005 13:06:29

Een 39-jarige man uit Wageningen is zondagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kortenoord Allee in zijn woonplaats. Het ongeval gebeurde even voor elf uur op de rotonde nabij de Marijkeweg. De Wageninger reed op zijn fiets over de rotonde en werd aangereden door een auto, bestuurd door een 82-jarige vrouw uit Bennekom. De vrouw zou de fietser over het hoofd hebben gezien toen ze de rotonde op wilde rijden. Als gevolg van de aanrijding liep de Wageninger rugklachten op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606