Politie Groningen

Opsporing Noord op dinsdag 15 november 2005

Provincie Groningen 14-11-2005 -

Groningen: uitzending Opsporing Noord
In de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Noord die dinsdagavond 15 november 2005 wordt uitgezonden wordt aandacht gevraagd voor meerdere zaken en een preventie-item.

Zo wordt er aandacht besteed aan de diefstal van een aquarel uit het Strippenmuseum in de stad, een vrijheidsbeneming van een vrouw in haar auto vanaf de parkeerplaats aan het Damsterdiep in Groningen, waarna vervolgens een rondrit door de stad wordt gemaakt en er onderweg enkele keren wordt gepind met haar pinpas (4 november 2005). De vrouw is na ongeveer anderhalf uur weer vrijgelaten. Verder wordt het publiek gevraagd om te kijken naar een roofoverval bij een drogisterij aan de Oude Ebbingestraat op 5 november in de stad, een brandstichting aan de Zuiderkruislaan op 21 september 2005. De vermissing van Martien Wubs (66) uit Stadskanaal wordt ook nog een keer in beeld gebracht.

Er worden beelden getoond van spullen die de politie graag terug wil geven aan de rechtmatige eigenaren. Onder andere enkele fietsen en een schilderij. En zoals gebruikelijk worden beelden getoond van daders die zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal.

Het preventie-item gaat over minibikes. De politie heeft inmiddels tientallen van deze kleine motoren in beslag genomen. De bikes worden als kinderspeelgoed verkocht, maar leveren in de praktijk gevaar op. Gebruik op de openbare weg is verboden.

Opsporing Noord is een samenwerking van Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie Groningen en de regionale omroep RTV Noord. Tijdens en na de uitzending zijn de items terug te lezen en te zien op de internetsite www.rtvnoord.nl/opsporingnoord.