Siemens

Persbericht

SBT 0511.716

Zoetermeer, maandag 14 november 2005

Vakbeurs Integrale Veiligheid, Jaarbeurs Utrecht, 8 t/m 10 november 2005, stand C032

Echt-Alarm-Garantie met nieuw brandmeldsysteem Sinteso van Siemens

Op de vakbeurs Integrale Veiligheid introduceert Siemens Building Technologies het nieuwe brandmeldsysteem Sinteso. Dankzij Sinteso krijgt de gebruiker een Echt-Alarm-Garantie, dus geen ongewenste meldingen meer. Hierdoor neemt het aantal keer dat de brandweer nodeloos moet uitrukken af, evenals het aantal nodeloze evacuaties. Dit voorkomt gevaarlijke situaties en verhoogt de continuïteit van de onderneming of organisatie sterk. Waar nu nog geen kosten in rekening worden gebracht voor het onnodig uitrukken van de brandweer is men met Sinteso voorbereid op een veranderende toekomst. Siemens garandeert de klant zelfs een bedrag per ongewenste melding.

Voor de meest uiteenlopende toepassingen zoals winkelcentra, luchthavens, laboratoria, musea, hotels, ziekenhuizen, fabrieken en kantoren ontwikkelt en realiseert marktleider Siemens maatgesneden concepten voor brandbeveiliging. Deze zijn afgestemd op verschillende en veelal specifieke risiconiveaus. Voor geavanceerde toepassingen ontwikkelde Siemens de Sinteso S-Line. Voor standaard toepassingen is er de C-Line. Beide systemen beschikken over multisensor brandmelders, thermische brandmelders en melders voor speciale toepassingen. Voordeel van Sinteso is dat het programma naadloos aansluit op de succesvolle Algorex range. Hierdoor kan een klant met een bestaande Algorex installatie gefaseerd overgaan naar Sinteso.

Siemens Building Technologies is leverancier van producten en oplossingen op het gebied van fire safety, security en klimaatcomfort.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Louis Verkooij
Tel: (070) 333 1002, E-mail: louis.verkooij@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies, Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325, E-mail: bernard.bos@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/persinfo
Digitaal beeldmateriaal is opvraagbaar bij bernard.bos@siemens.com