Gemeente Geertruidenberg


Hoofdstraat wordt voetgangersgebied

De Hoofdstraat in Raamsdonksveer wordt voetgangersgebied. De straat wordt met paaltjes afgesloten voor doorgaand verkeer, met uitzondering van fietsers en bromfietsers. Laden en lossen is op bepaalde tijden nog wel toegestaan.
Hoorzitting
Alle ondernemers van de Hoofdstraat en het Anker zijn op 5 september jongstleden op uitnodiging van de gemeente bijeengekomen. Hier heeft de gemeente voorgesteld de Hoofdstraat voetgangersgebied te maken waarin laden en lossen is toegestaan van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 11.00 uur 's ochtends. De ondernemers hebben ingestemd met het voorstel. Wel hebben ze aandacht gevraagd voor de vormgeving van de laad- en loszones aan het Heereplein en de Keizersdijk.

Parkeren
De parkeerplaatsen op het Anker komen te vervallen door het afsluiten van de Hoofdstraat voor doorgaand verkeer. Hiervoor komen geen nieuwe parkeerplaatsen terug. Wel wordt de gehandicaptenparkeerplaats op het Heereplein verplaatst, deze komt dichter bij de toegang tot de Hoofdstraat en er komt op die plek een extra
gehandicaptenparkeerplaats bij.

Centrumvisie
De inrichting van de Hoofdstraat als voetgangersgebied loopt vooruit op de ontwikkeling van de Centrumvisie voor Raamsdonksveer. Als de West-tangent een feit is en er geen doorgaand meer door de kern van Raamsdonksveer hoeft, wordt het tijd het centrum opnieuw in te richten. Door nieuwe bebouwing en een andere indeling van de wegen, parkeergebied en voetgangerszones moet het aantrekkelijker worden om in Raamsdonksveer te gaan winkelen of een terrasje te pakken. In 2006 wordt hiervoor een plan voorgelegd aan de Raad.