Gemeente Leeuwarden

Het borstbeeld onthuld Het borstbeeld onthuld

Onthulling borstbeeld tijdens opening Wilhelminastate

Bron: Gemeente Leeuwarden (14-11-2005) Afgelopen vrijdag 11 november was de openingsceremonie van het appartementengebouw Wilhelminastate aan de Molenstraat 36 te Leeuwarden.
Deze opening geschiedde door middel van de onthulling van het officiële borstbeeld van Koninging Wilhelmina door Wethouder drs. R. Sluiter en de heer drs. J.C. Mensink van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL).
Het borstbeeld is in 1936 bij de opening van het toenmalige schoolgebouw door prinses Juliana geschonken. De naam Wilhelminastate herinnert aan deze gebeurtenis.
Van het borstbeeld zijn twee exemplaren. Het origineel bevond zich al enkele jaren in de huidige NHL, deze is nu in bruikleen gegeven aan de Vereniging van Eigenaren van Wilhelminastate in ruil voor de replica.

Het gebouw aan de Molenstraat en de Westerparkstraat heeft vele jaren dienst gedaan als school. In september 2004 is Bouwbedrijf Lont uit St. Annaparochie gestart met de realisatie van de 24 luxe appartementen, die nu gezamenlijk Wilhelminastate vormen; een eigentijdse, hoogwaardige woonlocatie in een jong rijksmonument. Er zijn nog drie appartementen in de verkoop.