Gemeente Bussum

Criteria Bensdorp en Koster/Gewest ter inzage

In de Welstandsnota (2003) is bepaald dat voor grote ontwikkelingsprojecten specifiek criteria moeten worden vastgesteld om de bouwplannen te kunnen beoordelen. Op dit moment zijn aan de orde: Bensdorp en Koster en Gewest.

De projecten liggen tegenover elkaar langs het spoor. Er is bij de ontwikkeling van de criteria gekeken naar de samenhang. In de criteria wordt aandacht besteed aan de historische betekenis van de gebouwen (Bensdorp) en de inpassing in de omgeving. Het gebruik van moderne materialen is als aanvulling daarop mogelijk. Speciale aandacht vraagt de relatie met het spoor. Het gemeentebestuur wil dat de ruimte tussen spoor en bebouwing een openbaar karakter krijgt. Bebouwing moet ook naar het spoor toe een gezicht' krijgen.

De criteria liggen tot 8 december 2005 ter visie bij de receptie in het gemeentehuis van Bussum. Ze zijn ook te vinden op de website onder Projecten. Tot en met die datum kunnen schriftelijk reacties worden gezonden aan burgemeester en wethouders van Bussum, ter attentie van M. Herngreen, postbus 6000, 1400 HA BUSSUM. Eventuele reacties kunnen ook worden ingediend via de email: info@bussum.nl.

Na afloop van de reactietermijn zal het college het commentaar behandelen en de criteria zonodig heroverwegen. Daarna zal de raadscommissie Ruimte in januari 2006 om advies worden gevraagd, waarna de raad in februari 2006 de criteria ter vaststelling worden voorgelegd.