Loszittend kunstgebit verleden tijd

Cosmetic dental care


- PERSBERICHT -
Best, 14 november 2005

Loszittend kunstgebit verleden tijd!
Probleemloos eten, praten en lachen met vaste tanden van CDC Kliniek

CDC Kliniek in Best, de grootste tandheelkundige kliniek van Nederland, helpt loszittend kunstgebit de wereld uit met nieuwste techniek op gebied van implantologie. Met behulp van implantaten (kunstwortels) op basis van de All-on-4 methode wordt er een constructie gemaakt, waarbij de nieuwe tanden en kiezen geheel vastzitten. CDC Kliniek start nu als grootste kliniek in Nederland met deze innovatie.

Nederland telt ongeveer 3 miljoen prothesedragers, mensen die in boven en/of onderkaak een kunstgebit dragen. Hoewel een kunstgebit een prima oplossing is als je eigen tanden niet meer gezond zijn, brengt het ook de nodige handicaps met zich mee. Tenslotte blijft het een los element in je mond, dat beperkingen kan opleveren bij praten, lachen en eten. Dat is nu verleden tijd.

Probleemloos praten, eten en lachen met All-on-4
Bij All-on-4 worden tandheelkundige werkstukken op 4 implantaten in de kaak bevestigd. Deze methode zorgt voor een geheel vaste constructie en is bedoeld voor personen die geen eigen tanden in boven- en/of onderkaak hebben. De patiënt krijgt in feite weer dezelfde gebitsfunctie terug als hij/zij vroeger met eigen tanden had. Doordat het gehemelte vrij blijft heeft men niet langer te maken met verminderde smaak of een verminderd gevoel in de mond. Loszittende protheses behoren tot het verleden en men kan weer probleemloos eten, praten en lachen, zonder angst te hoeven hebben dat de prothese eruit valt. CDC Kliniek wil haar patiënten continu de beste oplossingen bieden en zal als eerste kliniek in Nederland All-on-4 op grote schaal gaan toepassen.

Internationaal samenwerkingsverband
All-on-4 is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Nobel Biocare (wereldmarktleider op het gebied van innovatieve esthetische tandheelkundige oplossingen) en Dr. Paolo Maló (oprichter van Clínica Maló in Portugal en internationaal befaamd om zijn kennis op het gebied van implantologie). Implantaten winnen razendsnel aan populariteit over de hele wereld. Met All-on-4 is er nu ook voor iedereen met een prothese een uitstekende structurele oplossing. Nobel Biocare en Dr. Paolo Maló juichen de stap van CDC Kliniek dan ook zeer toe en zullen alle steun geven om All-on-4 op de Nederlandse markt tot een succes te maken. Doordat CDC Kliniek de grootste kliniek van Nederland is en dus veel capaciteit heeft, is het mogelijk om te voldoen aan de groeiende behoefte aan kwalitatieve, structurele oplossingen.

De specialisten van CDC kliniek hadden al veel ervaring op het gebied van implantologie. Jaren geleden heeft CDC Kliniek een speciaal Kunstgebit en Implantaatcentrum opgericht. Om ook de nieuwe techniek van All-on-4 op een kwalitatief hoog niveau te kunnen toepassen, heeft een groot team van specialisten van CDC Kliniek onlangs in Portugal een intensieve training gevolgd onder leiding van Paolo Maló.

Over CDC Kliniek
CDC Kliniek in Best is een erkende tandheelkundige kliniek met 2 vestigingen waar tandartsen, implantologen, kaakchirurgen, mondhygiënisten en tandtechnici onder één dak samenwerken. De kliniek is één van de grootste
klinieken van Europa. De specialisten, die over ruime internationale ervaring beschikken, maken gebruik van de nieuwste technieken en werken met uiterst geavanceerde apparatuur. CDC kliniek heeft alle tandheelkundige disciplines in huis. Of het nu gaat om gebitsrenovaties, cosmetische behandelingen, implantaten of een nieuw kunstgebit. Alle tandheelkundige werkstukken worden in eigen huis gemaakt: kronen, bruggen, facings, implantaten, protheses en kliksystemen. In totaal beschikt de kliniek over 30 behandelkamers en 2 inpandige laboratoria.

CDC Kliniek is ISO 9001/ HKZ gecertificeerd en voldoet aan alle eisen van de kwaliteitswet Zorginstellingen