Gemeente Bussum

Bussum bladvrij

Op 14 november start de gemeente met de jaarlijkse actie Bladslag. Binnen ongeveer zes weken moet Bussum weer bladvrij gemaakt zijn. Een en ander is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden

Particuliere tuineigenaren kunnen zich bij de actie bladslag aansluiten. Dit kan door het blad, wat van de gemeentelijke bomen in de tuin is gevallen, langs de straat te deponeren in de week voorafgaand aan de actie in uw buurt. Gooi geen blad in plantsoenen en boomvakken, dit kan namelijk verstikking van de beplanting veroorzaken. Ook moet u er goed op letten dat er geen ander afval, zoals takken of afgesnoeide bloemen tussen het blad zitten. Deze kunnen de apparatuur verstoppen. Tenslotte dient voorkomen te worden dat putten en brandkranen worden afgedekt.

Zodra de straat schoon is, is het niet meer toegestaan blad op of langs de straat te deponeren. Door de afdeling Toezicht & Handhaving van de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst zal hierop worden toegezien.

Voor het tuinblad en ander afval uit uw eigen tuin kunt u gebruik maken van uw groene minicontainer. Voor het afvoeren kunt u uiteraard ook een hovenier inschakelen of een particulier vuilinzamelbedrijf (zie de Gouden Gids).

Om het milieu een handje te helpen kunt u er ook voor kiezen om uw afval uit eigen tuin te composteren.

Wijkindeling voor Bladslag 2005

14 t/m 18 november:

Oostereng en Godelindebuurt; het gebied tussen; Prinses Beatrixplantsoen/Lorentzweg, Huizerweg, Amersfoortsestraatweg en de Gaardes.

21 t/m 25 november:

Oostereng en Godelindebuurt tot en met woensdag 23 november

Vanaf donderdag 24 november het Brediuskwartier.

28 november t/m 2 december:

Het Brediuskwartier, de Gildebuurt en Prins Hendrikbuurt.

5 t/m 9 december:

Wijk het Spiegel'

12 t/m 16 december:

Wijk het Spiegel' tot en met dinsdag 13 december.

Vanaf woensdag 14 december Westereng en Laarderwegkwartier; het gebied tussen Brinklaan, Huizerweg, Prinses Beatrixplantsoen/Lorentzweg en Randweg

19 t/m 23 december 2005

Westereng en Laarderwegkwartier