Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

den IJssel

Buitengewoon onderhoud watergangen in Capelle aan den IJssel

Medio november 2005 start het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard met het buitengewoon onderhoud van de watergangen op het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel. Vanaf januari 2006 zal het hoogheemraadschap watergangen in de wijken Schenkel en Schollevaar en het bedrijventerrein Hoofdweg baggeren.

Het buitengewoon onderhoud omvat het op de juiste afmetingen (breedte, diepte en helling van taluds) houden van een watergang. Dit gebeurt onder andere door te baggeren. Doel van het baggeren is het verbeteren van de doorstroming in de watergangen en duikers én het verbeteren van de waterkwaliteit.

Samenwerking gemeente
Het baggerproject wordt in overleg met de gemeente Capelle aan den IJssel uitgevoerd. De baggerwerkzaamheden die oorspronkelijk in de periode van januari tot en met mei 2005 zouden worden uitgevoerd, zijn ruim een half jaar vertraagd. Dit omdat in de gemeente Capelle aan den IJssel onvoldoende mogelijkheden aanwezig waren om de baggerspecie te verwerken. Na overleg met de gemeente Capelle aan den IJssel is besloten de baggerspecie nu waar nodig af te voeren naar baggerdepotlocaties buiten de gemeente.

Duur werkzaamheden
Vanaf medio november 2005 tot eind mei 2006 worden alle watergangen in Schenkel en een deel van de watergangen in Schollevaar en de bedrijventerreinen Rivium en Hoofdweg gebaggerd. Het baggeren zal per watergang maximaal twee weken in beslag nemen. Tijdens het baggeren duwt een boot de bagger op, waarna een graafmachine de bagger uit de watergang schept.

Interne link Waar wordt gebaggerd?
Interne link Verwerking bagger
Interne link Hinder