Gemeente Aalten


14-11-2005
Nieuwbouw VMBO-vestiging (Schaersvoorde) te Dinxperlo Ruim 300 leerlingen, leerkrachten, ouders en bestuurders van Schaersvoorde uit Dinxperlo verzamelden zich vrijdagmiddag (11-11-2005) op de Markt in Aalten om te protesteren tegen het collegebesluit af te zien van nieuwbouw van de VMBO-vestiging in Dinxperlo.

Zij zijn van mening dat Schaersvoorde 'een pas op de plaats moet maken' omdat het leerlingenaantal de komende jaren behoorlijk terug zal lopen en er al een middelbaar onderwijsvestiging in de gemeente is, te weten de locaties in Aalten.

Schaersvoorde zegt dat de oude gemeente Dinxperlo een toezegging gedaan heeft en 'belofte maakt schuld', zo stond te lezen op de spandoeken en petjes. De huidige vestiging van Schaersvoorde, 30 jaar terug als semipermanente school gebouwd, voldoet niet aan de eisen van deze tijd.

'Hermannix'- het neefje van Asterix en Obelix - was speciaal naar Aalten gekomen om een toespraak te houden over de bouw van een nieuw "scholarium" in het dorp "Dinxperium" van de gemeente Aladna. Er werden 3.475 handtekeningen en een symbolische eerste steen overhandigd aan burgemeester Bert Berghoef in aanwezigheid van wethouder Jenny Rigter en Truus Wikkerink
De burgemeester merkte op, dat in de raadsvergadering van december a.s. een besluit zal worden genomen.

Drukte op het Marktplein voor het Aaltense gemeentehuis

Een symbolische eerste steen van 'Hermannix' aan de burgemeester

3475 handtekeningen, een ruime steun aan de actie van Schaersvoorde