Siemens

Persbericht

SBT 0511.711 nl

Zoetermeer, maandag 14 november 2005

Vakbeurs Integrale Veiligheid, Jaarbeurs Utrecht, 8 t/m 10 november 2005, stand C032

Siemens introduceert het gevarenmanagement station MM8000

Siemens introduceert op Integrale Veiligheid het Safe & Easy-gevarenmanagement station MM8000 voor de bescherming van mensen en goederen. Het is in staat een breed spectrum van brandmeld- en beveiligingsinstallaties, maar ook multidisciplinaire combinaties in één oplossing te integreren.

MM8000 geeft alarmen, meldingen en toestanden van alle aangesloten systemen op een uniforme en overzichtelijke wijze en op volgorde van prioriteit weer. Om een gebeurtenis te kunnen verwerken, leidt MM8000 de gebruiker door voorgedefinieerde procedures met geprogrammeerde actieteksten, interventieplannen, plattegronden en andere hulpmiddelen. Zo werkt de gebruiker Safe & Easy: altijd de juiste handelingen door eenvoud en adequate ondersteuning, zeker in stress situaties.

Met MM8000 kunnen systemen voor brandbeveiliging, inbraakbeveiliging, toegangscontrole, videobewaking en gasbescherming centraal worden bewaakt en bediend. MM8000 kan ook worden ingezet om de juiste werking van alle klimaatcomfort installaties te bewaken. Het begeleidt de gebruiker bij het nemen van de juiste maatregelen zodra er storingen of alarmen worden gemeld. Het op een modulaire architectuur gebaseerde MM8000 biedt een kosteneffectief en schaalbaar
gevarenmanagementsysteem dat standalone en multi-user-toepassingen ondersteunt. Dit geldt zowel voor lokale als geografisch gespreide toepassingen.

Siemens Building Technologies is leverancier van producten en oplossingen op het gebied van fire safety, security en klimaatcomfort.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Jos Valentin
Tel: (070) 333 1693, E-mail: jos.valentin@siemens.com Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies, Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325, E-mail: bernard.bos@siemens.com, Internet www.siemens.nl/persinfo
Digitaal fotomateriaal is opvraagbaar bij bernard.bos@siemens.com