Siemens

Persbericht

SBT 0511.712 nl

Zoetermeer, maandag 14 november 2005

Vakbeurs Integrale Veiligheid, Jaarbeurs Utrecht, 8 t/m 10 november 2005, Siemens stand C032

Siemens introduceert nieuwe generatie seismische detectoren met betrouwbaarder detectie en groter bereik

Uitgebreide ervaringen uit veldproeven en tests bij gebruikers hebben geleid tot een nieuwe generatie seismische detectoren GM700. Zij zijn met name bedoeld voor kluizen, ATMs en andere bouwkundige weringen waar een gerichte aanval direct tot een betrouwbaar alarm moet leiden. De detectoren zijn tijdens de beurs Integrale Veiligheid te zien op Siemens stand.

Door digitale signaalanalyse en een vernieuwde sensor technologie kunnen de verschillende GM700 melders nog nauwkeuriger onderscheid maken tussen normale omgevingstrillingen, zoals die van treinen of ultrasone geluiden en aanvallen met betonboren, thermische lansen etc. Speciaal voor PIN automaten (ATM) en geldverwerkingsmachines is de signaalanalyse zo aangepast dat deze tijdens de verwerking van transacties geen nodeloze alarmen kan veroorzaken. Ook is het bewakingsoppervlak met circa 30% vergroot.

De toepassingsgebieden van dit soort melders zijn de laatste jaren enorm gestegen. Zo worden ze bijvoorbeeld in Engeland al ingezet bij de bescherming van wateropslagdepots tegen terroristische acties. Voor de montage zijn veel opties beschikbaar en is de GM700 melder bovendien qua montage volledig compatible met de oudere serie GM500. De GM700 wordt in drie varianten geleverd en is voorzien van de nodige Europese keuringen, waaronder VDS.

Siemens Building Technologies is leverancier van producten en oplossingen op het gebied van fire safety, security en klimaatcomfort.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Alex Driessen
Tel: (070) 333 3177, e-mail: alexahm.driessen@siemens.com Internet: www.siemens.nl/sbt/nsc

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies, Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325, e-mail: bernard.bos@siemens.com, Internet www.siemens.nl/persinfo
Digitaal beeldmateriaal is opvraagbaar bij: bernard.bos@siemens.com