Siemens

Persbericht

SBT 0511.713 nl

Zoetermeer, maandag 14 november 2005

Vakbeurs Integrale Veiligheid, Jaarbeurs Utrecht, 8 t/m 10 november 2005, Siemens stand C032

Eyetec, bewegingsdetectie van Siemens voor hoge risicos en extreme omstandigheden

Integratie van nieuwe technologieën zorgt voor hogere betrouwbaarheid en verificatie. Door twee tot op heden separate bewakingstechnologieën bij elkaar te brengen heeft Siemens een nieuwe bewegingsmelder ontwikkeld. Deze Eyetec melder detecteert onfeilbaar bewegingen tijdens inbraken. Daarnaast onderkent hij allerlei bekende storingsinvloeden, zoals kleine bewegingen door tocht, insecten en omzeilingmethoden (langzame bewegingen en thermische afscherming). De melders zijn tijdens de beurs Integrale Veiligheid te zien op Siemens stand.

De IRO840, ook wel Eyetec detector genoemd, is voorzien van een infrarood bewegingsdetector gecombineerd met een camera voorzien van beeldanalyse-software. Hij is uitermate geschikt voor risicovolle situaties bij banken, militaire en andere high-risk objecten. De IRO840 heeft bovendien de mogelijkheid om deelgebieden uit te programmeren indien daar toch geoorloofde bewegingen mogen plaatsvinden. Dit gaat via draadloos te verbinden beheersoftware. Tevens kunnen 15 beelden van voor, tijdens en na het alarm worden bekeken.

Uniek is de volumetrische anti-masking methodiek. In tegenstelling tot de huidige technologieën, waarbij vlak voor de melder bewaakt wordt of deze is afgeschermd, is de Eyetec in het totale detectiebereik actief. Dit is mogelijk door het zichtbaar beeld van de ruimte digitaal vast te leggen en te bewaken op veranderingen.

Siemens Building Technologies is leverancier van producten en oplossingen op het gebied van fire safety, security en klimaatcomfort.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Alex Driessen
Tel: (070) 333 3177, e-mail: alexahm.driessen@siemens.com Internet: www.siemens.nl/sbt/nsc

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies, Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325, e-mail: bernard.bos@siemens.com Internet www.siemens.nl/persinfo
Digitaal beeldmateriaal is opvraagbaar bij: berners.bos@siemens.com