Siemens

Persbericht

SBT 0511.714 nl

Zoetermeer, maandag 14 november 2005

Vakbeurs Integrale Veiligheid, Jaarbeurs Utrecht, 8 t/m 10 november 2005, stand C032

Het beste alternatief: Siemens Aspirating Smoke Detectors

Op de vakbeurs Integrale Veiligheid worden de Siemens Aspirating Smoke Detectors (ASDs) geïntroduceerd. ASDs zuigen lucht via aanzuigbuizen door kleine openingen in wanden en plafonds aan. Hierdoor zijn zij in staat rookdeeltjes zeer nauwkeurig te detecteren, waardoor efficiënte brandbeveiliging mogelijk is. Ook in de moeilijkste omstandigheden, waar standaardoplossingen niet voldoen.

Conventionele brandmeldertechnologie is gebaseerd op rookmelders die worden geplaatst op het plafond van de te beveiligen ruimte. De rook stijgt op en de brandmelder activeert het alarm. Wanneer de rook echter wordt verdund kan het alarm relatief laat worden geactiveerd. Met ASDs van Siemens wordt dit risico effectief ondervangen. In de beveiligde ruimte nemen de ASDs voortdurend luchtmonsters. Door krachtige aanzuiging wordt de lucht via een buizennetwerk naar een detectieruimte gevoerd en gecontroleerd. Wanneer er rookdeeltjes worden geregistreerd, wordt afhankelijk van het gekozen concept, het alarm geactiveerd of het blusproces ingeschakeld.

ASDs vinden toepassing in bijvoorbeeld cleanrooms, hoogbouwmagazijnen, vliegtuighangars, kerken en atria. Kortom op plaatsen waar de rook sterk wordt verdund. Met ASDs kan de detectieruimte buiten het beveiligde gebied liggen, zodat de detectie niet wordt beïnvloed door omgevingsfactoren. Bovendien is toegang te allen tijde mogelijk doordat de installatielocatie naar eigen inzicht kan worden bepaald.

Siemens Building Technologies is leverancier van producten en oplossingen op het gebied van fire safety, security en klimaatcomfort.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Erdal Buke
Tel: (070) 333 2043, E-mail: erdal.buke@siemens.com Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies, Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325, E-mail: bernard.bos@siemens.com, Internet www.siemens.nl/persinfo
Digitaal fotomateriaal is opvraagbaar bij bernard.bos@siemens.com