Politie Midden- en West Brabant

Politie zet nieuw prevetiemiddel in om woninginbraken te voorkom

TILBURG, 14 november 2005

Politie zet nieuw preventiemiddel in bij woningen

TILBURG Het politieteam Wilhelminapark zet een nieuw preventiemiddel in om bewoners te waarschuwen wanneer de politie bij hun woning misdaadbevorderende situaties (open raam, niet afgesloten deur e.d.) aantreft. Een wijkagent van dit team heeft hiervoor een flyer ontwikkeld in de vorm van een schoenspoor. Bij de controle van een woning, waarbij misdaadbevorderende situaties zijn aangetroffen, laten agenten de flyer met daarop preventietips achter. De flyer heeft de vorm van een schoenspoor gekregen, omdat de politie dit soort sporen vaak aantreft bij woninginbraken.

Een wijkagent van team Wilhelminapark kwam op dit idee nadat team Wilhelminapark eerder succes boekte met de handjes. Een preventiemiddel dat vanaf maart 2005 wordt ingezet in de strijd tegen zakkenrollerij. Op weekmarkten verdwijnen de handjes in niet afgesloten tassen van marktbezoekers. Het aantal gevallen van zakkenrollerij is hierdoor aanzienlijk afgenomen.

De politie probeert in samenwerking met andere partners zoals de gemeente Tilburg en de woningbouwverenigingen met deze preventieve middelen een bijdrage te leveren aan het voorkomen van woninginbraken. Immers, in veel gevallen blijkt dat de gelegenheid vaak de dief maakt. Met het verspreiden van de flyers hoopt de politie dat bewoners, wanneer ze hun woningen verlaten, door het nemen van goede preventieve maatregelen, hun huizen beter beveiligd achter laten.

Op dinsdag 15 november gaat het politieteam Wilhelminapark voor de eerste keer met de flyers op pad. De start vindt plaats op het teambureau aan het Wilhelminapark en van daaruit gaat men de wijken Goirke - Hasselt en de Bouwmeesterbuurt in. Indien gewenst kunt u hierbij aanwezig zijn. Contactpersoon is de wijkagent Niels van der Wijst. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer: 013 460 91 70. Via dit nummer kunt u met hem eventueel een afspraak maken.

Auteur: Carel Bouman