Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 14 november

Alkmaar 14-11-2005 - 15.00 uur

Man aangehouden na bedreiging met vuurwapen

Alkmaar, zondag 13 november 2005.

Zondagmiddag is een 24-jarige man uit Amsterdam aangehouden op de Spoorstraat. De man wordt er van verdacht dat hij eerder die middag twee vrouwen heeft bedreigd met een vuurwapen. Dit gebeurde op De Klip. De verdachte had een meningsverschil met beide vrouwen en bedreigde hen. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau en voor verder onderzoek ingesloten.

Gestolen auto uitgebrand

Alkmaar, zondag 13 november 2005.

Zondagmiddag ontdekte de eigenaar van een personenauto dat zijn auto was gestolen. Het voertuig stond geparkeerd op het parkeerterrein bij het Boendalehof. De diefstal vond plaats tussen 16.00 en 18.00 uur. Zondagavond omstreeks 23.30 uur werd een autobrand gemeld op de Louise Henriëttestraat. Het bleek te gaan om de gestolen auto. Het voertuig brandde volledig uit. Over het ontstaan van de brand is niets bekend.

Vrouw in woning overvallen.

Castricum, maandag 14 november 2005

In de nacht van zondag op maandag, rond middernacht is een 32-jarige vrouw in haar woning aan de Margaret Krophollerlaan overvallen door drie onbekende mannen. Na de vrouw te hebben mishandeld en bedreigd, verliet het drietal de woning.

Omstreeks middernacht werd bij de woning van de vrouw aangebeld. Via de intercom deed één van de daders zich voor als een kennis van de vrouw. Nadat zij de deur had geopend kwamen drie mannen de woning binnen. Zij sloegen en schopten de vrouw en één van hen bedreigde haar met een mes. Nadat zij geld, sieraden en mobiele telefoons hadden weggenomen verdween het trio. De vrouw is voor medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Beverwijk.
Twee van de drie daders hebben een opvallende donkere huidskleur. Zij droegen beiden een zwarte jas met bontkraag. De derde verdachte was een man met een Joegoslavische uiterlijk. Hij heeft een snorretje. Het is niet bekend hoe en in welke richting de daders zijn verdwenen. Eventuele getuigen van deze overval of personen die iets kunnen vertellen over de identiteit van de daders, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Castricum, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Rijden onder invloed van drank.

Callantsoog, maandag 14 november 2005.

In de nacht van zondag op maandag werd een 39-jarige man uit Callantsoog aangehouden op de Dorpsweg. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Agenten constateerden dat de man alcohol had gedronken. Hij volgde niet de aanwijzingen op om een goede blaastest af te leggen waardoor de hoeveelheid alcohol niet kon worden vastgesteld. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Man aangehouden na (poging) inbraak woningen

Zwaag, maandag 14 november 2005.

In de nacht van zondag op maandag werd een 45-jarige man uit Hoorn aangehouden achter een woning aan de Kosterstuin. Kort voor de aanhouding meldde de bewoner van een andere woning in dezelfde straat dat men had geprobeerd in te breken. Toen de politie ter plaatse kwam werden zij aangesproken door meerdere buurtbewoners die verklaarden dat ook bij hen was geprobeerd in te breken. Een buurtbewoner signaleerde de verdachte in de tuin van haar woning. Toen hij zich ontdekt voelde vluchtte hij weg maar kon even later worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na plegen van huiselijk geweld.

Berkhout, maandag 14 november 2005.

In de nacht van zondag op maandag is een 43-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn vrouw eerder in de nacht te hebben mishandeld. Hierbij raakte de vrouw gewond aan haar hoofd, oog, hand en arm. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Beide echtlieden hadden ruzie met elkaar over problemen in de relationele sfeer. De man is voor onderzoek ingesloten.

Man gewond na aanrijding

Stompetoren, maandag 14 november 2005.

Maandagmorgen vond een aanrijding plaats op de kruising van de Noordervaart met de Oterlekerweg. De bestuurder van een personenauto, een 27-jarige man uit Heerhugowaard reed over de Oterlekerweg en verleende op voornoemde kruising geen voorrang aan de bestuurder van een bedrijfsauto die over de Noordervaart reed. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de bestuurder van de personenauto gewond. Hij is met letsel aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Kort na dit ongeval ontstond een kop-staart-aanrijding op de Noordervaart. De bestuurder van een bedrijfswagen, een 36-jarige inwoner van Berkhout, had te laat in de gaten dat het verkeer voor hem stil stond. Hij botste op zijn voorganger. Bij deze aanrijding was alleen sprake van materiële schade. Daarnaast bleek dat de veroorzaker van de aanrijding alcohol had gedronken. Hij blies 530 ug/l., 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Laatst gewijzigd 14-11-2005 14:46 | © Politie Noord-Holland Noord |