Gemeente Wageningen

Exploitatieovereenkomst ondertekend voor nieuwbouw Noordwest

Op 14 november 2005 hebben Rotij Projecten B.V. en de gemeente Wageningen een exploitatieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van 82 woningen in de wijk Noordwest, deelplan 9a. Dit deelplan is een van de laatste deelplannen van de uitbreidingswijk Noordwest in Wageningen. Naar verwachting gaat de verkoop van de woningen begin 2006 van start, waarna in het voorjaar van 2006 de bouw begint.

Deelplan 9a is één van de laatste plannen in het bestemmingsplan Noordwest 1985. Het voorziet in de bouw van 82 woningen: 20 appartementen, 54 grondgebonden woningen en 8 waterwoningen. Hiervan zijn 8 goedkope en 10 middendure woningen bestemd voor starters, en 28 woningen als huurwoning voor de vrije sector. Deelplan 9a is prachtig gelegen aan de rand van het binnenveld.

De grondgebonden woningen en 12 appartementen kunnen worden gebouwd op grond van het onherroepelijke Uitwerkingsplan. N.a.v. van de inspraak worden enkele wijzigingen aangebracht in het appartementengebouw met 8 appartementen. Dit geldt ook voor de 8 waterwoningen. Voor beide groepen woningen wordt daarom het bestemmingsplan nog herzien.