Vereniging Milieudefensie


Debat met gemeenteraadsleden over bedrijventerrein Woerden

Presentatie resultaten bewonersenquête

Amsterdam, 14 november - Op woensdagavond 16 november presenteert Milieudefensie samen met de Stichting Groene Hart de resultaten van de enquête over het regionale bedrijventerrein in Woerden. Deze enquête is gehouden onder inwoners van Woerden en omsterken. De presentatie is tijdens een debat in Woerden met wethouder Verburg-van der Vegte (Ruimtelijke Ordening) van Woerden, gemeenteraadsleden en burgers.

De provincie Utrecht wil aan de westkant van Woerden een regionaal bedrijventerrein van dertig hectare aanleggen. Komend jaar besluit de gemeenteraad van Woerden of ze hiermee instemt. De uitslag van de enquête onder ruim 25 duizend inwoners van Woerden en omstreken maakt duidelijk wat de bevolking van de bouwplannen vindt. Tijdens het debat zullen de gemeenteraadsleden hier op reageren.

Milieudefensie en Stichting Groene Hart zijn tegen een nieuw regionaal bedrijventerrein midden in het Groene Hart. Uit een vorige week verschenen onderzoek van Stogo-onderzoek+advies blijkt dat nut en noodzaak ervan niet zijn aangetoond. Bovendien is er in Woerden en aan de westkant van de gemeente Utrecht nog voldoende ruimte beschikbaar op bestaande en al geplande bedrijventerreinen.

Wat: Presentatie uitslag enquête en debat over regionaal bedrijventerrein Woerden Wie: Woerdense wethouder voor Ruimtelijke Ordening, Marjolein Verburg-van der Vegte (VVD) en de gemeenteraadsleden Paul Kwakkenbos (PvdA) en Gerard Kooijman (CDA), Willem Verhaak (Milieudefensie) en Bernt Feis (Stichting Groene Hart). Wanneer: Woensdag 16 november, 20.00 uur Waar: Maranathakerk, Molenvlietbaan 10 in Woerden-West. Toegang gratis.

De Kamer van Koophandel en de provincie (Economische Zaken) heeft het bedrijfsleven in Woerden, Montfoort en Oudewater opgeroepen naar het debat te komen. Ze wil zo voorkomen dat 'alleen de groene jongens en meisjes de lokale politiek beïnvloeden'.

Meer informatie:
Milieudefensie persvoorlichting, 020 5507 333