Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 14 november 2005

Inbrekers gaan met laptops aan de haal

TILBURG Bij een inbraak in een woning aan de Kolveniersstraat in Tilburg hebben inbrekers gistermiddag twee laptops ter waarde van ruim 2000 euro weggenomen. Om de woning binnen te komen hebben de inbrekers aan de achterzijde de keukendeur opengebroken.

Agenten houden lastige ex aan

GOIRLE Aan de Zilverschoon in Goirle hebben agenten gisteravond om kwart over zeven een 34-jarige man uit Boxmeer aangehouden. In de Ezelvenstraat in Goirle had de man bij de woning van zijn 33-jarige ex een ruit vernield en haar bedreigd. De man uit Boxmeer is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in. Gisteravond hebben agenten van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen.

Inbrekers stelen 5000 euro uit woning

OISTERWIJK De politie heeft gisteravond van een 30-jarige vrouw uit Oisterwijk een aangifte opgenomen in verband met de diefstal van 5000 euro uit haar woning aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk. De bewoonster was het afgelopen weekend weg geweest en toen zij gisteravond weer thuis kwam ontdekte zij dat er in haar woning was ingebroken. De inbrekers zijn vermoedelijk met een valse sleutel de woning van de vrouw binnengekomen. Uit een kast namen ze de 5000 euro en een videocamera mee.

Agenten halen dronken Belg van de weg

TILBURG Aan de Blaakweg in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien voor halfnegen een 50-jarige man uit het Belgische Oud Turnhout aangehouden. De politie had een melding binnen gekregen dat de Belg onder invloed van drank was. Zijn rijgedrag, de man had alle rijstroken nodig, was voor medeweggebruikers aanleiding om de politie te informeren. In het politiebureau blies de man iets meer dan 1.25 promille. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt straatroof in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK Met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de beroving van een 44-jarige man uit Middelbeers. Die werd gisteravond op de Hilvarenbeekseweg in deze plaats van zijn portemonnee met daarin 50 euro beroofd. De diefstal werd gepleegd door twee nog onbekende straatrovers. Zij dwongen de man uit Middelbeers tot stoppen waarna een van de straatrovers het slachtoffer in een wurggreep nam. De andere straatrover doorzocht de kleding van het slachtoffer en pakte zijn portemonnee eruit.

Agenten pakken Tilburger op na diefstal

TILBURG Vannacht, even na middernacht, hebben agenten in de Kaapkoloniestraat in Tilburg een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden. In de schuur achter de woning van de verdachte troffen agenten autovelgen aan die gisteren werden gestolen uit een garagebox in deze straat. De politie heeft van een 34-jarige man uit Tilburg in verband met de diefstal van de autovelgen een aangifte opgenomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger opgepakt voor openlijke geweldpleging

TILBURG Vannacht om tien voor één hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg een 38-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Rond kwart voor twaalf kreeg de politie een melding van een vechtpartij onder het spoorwegviaduct bij het NS Plein. Als agenten daar ter plaatse komen treffen ze daar een geëmotioneerde vrouw aan, die door de later aangehouden verdachte was geschopt. Op zoek naar de verdachte kwamen de agenten ook in contact met een taxichauffeur. Bij onderzoek bleek dat de 38-jarige Tilburger ook een deuk in zijn taxi had getrapt.

Lichtgewonden bij aanrijding

TILBURG Een 28-jarige vrouw uit Tilburg en een 23-jarige man uit deze stad raakten vanmorgen licht gewond bij een aanrijding op de Dalemdreef. Bij het verlaten van de parkeerplaats de Grote Beemd verzuimde de Tilburgse vrouw voorrang te verlenen. De beide automobilisten werden met nekklachten en een hoofdwond voor nader onderzoek naar het TweeStedenziekenhuis gebracht.

Auteur: Carel Bouman