Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


14 november 2005


Geesteren - Politie zoekt getuigen brand schuurtje

De politie is op zoek naar getuigen van brandje in een schuurtje aan de Keistraat van vrijdagavond (11/11). Rond 20.00 uur ontstond er brandje in een fietsschuurtje. De brandweer had het vuur snel onder controle. Enkele tuinspulletjes raakten beschadigd. Onderzoek door politie en brandweer wees uit dat de brand mogelijk aangestoken was. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.


Groenlo - Gewonden door aanrijding

Een 40-jarige motorrijder en zijn 13-jarige passagiere uit Winterswijk raakten zondagmiddag (13/11) op de Winterswijkseweg gewond door aanrijding met een 30-jarige automobilist uit Almere die ook gewond raakte. De automobilist reed rond 17.30 uur over de Winterswijkse-weg in de richting van Winterswijk toen hij plotseling keerde. Hierbij zag hij de motorrijder niet en een aanrijding was het gevolg. Politie, twee ambulances en de brandweer waren snel ter plaatse en zagen de motorrijder en zijn passagiere naast de motor liggen in een flinke plas benzine. De brandweer strooide poeder over de brandstof om brand te voorkomen. Een ambulance vervoerde beide slachtoffers naar het ziekenhuis. De automobilist liep lichte verwondingen op en werd ook per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Wehl - Automobilist flink onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (14/11) op de Doetinchemseweg een 32-jarige automobilist uit Rheden aangehouden die behoorlijk onder invloed van alcohol was. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 01.35 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 2,2. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.


Heelweg - Diefstal van motor

Onbekenden hebben zondagmiddag (13/11) vanaf een parkeerplaats bij een horecazaak aan de Twente-Route een drie dagen oude motorfiets gestolen. Het gaat om een oranje zogenoemde KTM off the roadmotor, type 525 met een waarde van 10.000 euro. Het kenteken is MP-FS-45. De 46-jarige eigenaar uit Vragender parkeerde zijn motor rond 13.15 uur en dronk binnen even een kopje koffie. Toen hij terugkwam was zijn motor verdwenen. De man deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt. Aangezien er een groot motorevenement bij de horecazaak georganiseerd was en er honderden deelnemers en bezoekers waren, vraagt de politie getuigen zich te melden.


Ulft - Inbraak in supermarkt

Twee mannen hebben in de nacht in de nacht van zaterdag op zondag (13/11) ingebroken in een supermarkt aan de Middelgraaf. De politie kreeg zondagmorgen rond 05.25 uur de melding, dat getuigen inbraakgeluiden hoorden. Bij aankomst zag de politie twee mannen lopen die bij het zien van de politie er vandoor gingen. De één was al over een hekwerk geklommen, de ander vluchtte via het dak. Onderzoek wees uit dat er een gat in het dak was gemaakt en dat de dieven in het pand al stukken muur hadden weggebroken om bij hun buit te komen Een aantal inbrekerswerktuigen bleef achter. De politie trof de inbrekers niet meer aan en gaat verder met het onderzoek.


Hengelo (Gld.) - Schade door illegaal vuurwerk

De politie heeft zondagavond (13/11) in Hengelo een 24-jarige inwoner van Bronckhorst aangehouden die eerder bij een horecazaak aan de Spalstraat illegaal vuurwerk had afgestoken waardoor schade was veroorzaakt. De man stak rond 18.15 uur voor het café een 100.000-klapper en tien vuurpijlen af. Eén van de lawinepijlen ketste af en ontplofte tegen de thermopane ruit van circa twee bij drie meter die hierdoor sneuvelde. De verdachte bood de eigenaar van het café zijn excuses aan die de politie belde. De politie hield de man later in de woning van zijn vriendin aan. De politie maakt proces-verbaal op.


Eibergen - man met bromfiets aangereden en geslagen

De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding en mishandeling van een 45-jarige
man uit Enschede. Het slachtoffer reed zondag omstreeks 16.15 uur over het fietspad van de Haaksbergseweg van Eibergen richting zijn woonplaats. Plotseling kwam er een auto het fietspad oprijden, die de bromfietser aanreed. Na te zijn gevallen kreeg hij ook nog enkele trappen van de inmiddels uitgestapte bestuurder. Doordat er getuigen aankwamen ging de autorijder er vandoor. Het slachtoffer liep diverse kneuzingen op. De politie heeft de zaak in onderzoek, maar heeft de bestuurder nog niet kunnen traceren.

Einde berichten

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --