Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


14 november 2005


Apeldoorn - Automobilist levert rijbewijs in

Een 27-jarige Apeldoornse automobilist heeft zondagmorgen (13/11) bij de politie aan de Vosselmanstraat zijn rijbewijs ingeleverd. Hij was eerder in de nacht van zaterdag op zondag in Laren (NH) gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij bleek een promillage van 1,6 te hebben en de Gooise agenten hadden zijn rijbewijs ingevorderd. De Apeldoornse politie zorgt voor de administratieve afhandeling.


Apeldoorn - Diefstal van auto's

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (13/11) vanaf een bedrijventerrein aan de Tweelingenlaan twee auto's gestolen. De dieven braken met geweld het toegangshek tot het terrein open en namen een groene Jaguar S type 4.0 met het kenteken 58-DZ-PD mee en een grijze Chevrolet Chevy Van voorzien van het kenteken VH-NT-06. De politie stelt een onderzoek in.


Uddel - Politie onderzoekt vernielingen aan auto

De politie onderzoekt de vernielingen van een auto van 59-jarige bewoner van een bungalowpark. De man trof zondagmiddag (13/11) rond 13.15 uur zijn vernielde auto aan. Vier banden bleken lek gestoken en de hele rechter zijkant was met een scherp voorwerp bekrast.


Apeldoorn - Man met vlindermes bedreigd

Twee nog onbekende jongens hebben zondagmiddag op de Carrouselweg een 53-jarige Apeldoorner met een vlindermes bedreigd. De man wandelde met zijn vrouw toen rond 13.55 uur twee jongens hen tegemoet kwamen, onderweg vuurwerk afstekend. Eén van hen gooide vuurwerk naar het echtpaar waarop de man hem zei hiermee op te houden. Vervolgens gooide dezelfde jongen vuurwerk voor de voeten van de Apeldoorner die hierop een klap uitdeelde. De jongen haalde hierop een vlindermes te voorschijn en bedreigde de Apeldoorner. Een getuige belde de politie waarop de jongens er vandoor gingen. De politie stelt een onderzoek in.


Apeldoorn - Tien bestuurders in overtreding

Tien bestuurders zijn zondagavond (13/11) tijdens verkeerscontroles op diverse locaties bekeurd. De politie controleerde onder andere op de Eendrachtstraat, de Adelaarslaan en op de Laan van de Mensenrechten. Vier automobilisten droegen geen gordel, vier fietsers hadden geen verlichting op hun rijwiel, één bestuurder negeerde een stopteken en een andere bestuurder had onjuist geparkeerd.

Einde berichten

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --